Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ’daki Balabanlı Rüzgâr Enerjisi Santralinin (RES) kapasite artış çalışmasını tamamladı. 2014 yılından bu yana 50,6 MWm kurulu güçle faaliyette olan Balabanlı RES’in kapasitesi 10,8 MWm arttırıldı. Böylece RES’in kurulu gücü 61,4 MWm’ye erişti.
Balabanlı RES için 10,8 MWm kapasite artışı hakkı 2016 yılı başında elde edildi. Bu kapasite artışı için türbin siparişi, idari izin süreçleri, inşaat ve elektrik altyapısı çalışmaları Kasım 2016’da tamamlandı. Türbin montajları Aralık 2016’da yapılan projede 10,8 MWm kapasite artışı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kabulü 10 Şubat 2017 tarihinde yapıldı. Tesis bu tarihten itibaren toplam 61,4 MW mekanik kurulu gücü ile çalışmaya başladı.

130 METRELİK TÜRBİN KULLANILDI
Borusan EnBW Enerji, Balabanlı RES Kapasite Artışı Projesini, Ocak 2016’da alınan Kapasite Artışı Lisans Tadili sonrasında bütün aşamalarıyla 13 aydan kısa bir sürede tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Projede kullanılan 3 adet Siemens SWT 3,6 130 Rüzgâr Türbini bugüne kadar Türkiye’de kurulan, en büyük kanat çapına sahip (130 metre) ve en güçlü (3,6 MWm) türbinler arasında nitelendiriliyor.
Yenilenebilir bir enerji olan rüzgâra dayalı olarak temiz ve sürdürülebilir elektrik enerjisi üreten tesis yaklaşık 60 bin hanenin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.