Akfen Yenilenebilir Enerji Halka Arz The Bonds & Loans Awards 2023 Kazananı AKFYE Borsa İstanbul Sürdürülebilir Enerji Yatırımı

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin (AKFYE) 3.3 milyar liralık halka arzı, ‘The Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Awards 2023’te Yılın Yurtiçi Sermaye Piyasası İşlem Ödülü’ne layık görüldü.

Akfen Yenilenebilir Enerji Akfen Yenilenebilir Enerji, ‘The Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Awards 2023’ tarafından verilen Yılın Yurtiçi Sermaye Piyasası İşlem Ödülü’nü kazandı. 3.3 milyar liralık halka arz işlemiyle elde ettiği bu başarı, şirketin sektördeki finansal etkinliğinin altını çiziyor.

Mustafa Kemal Güngör’den açıklamalar

Akfen Yenilenebilir Enerji Halka Arz The Bonds & Loans Awards 2023 Kazananı AKFYE Borsa İstanbul Sürdürülebilir Enerji Yatırımı Mustafa Keaml Güngör
Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, ödülün sadece bir başarı simgesi olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki yükselişine ve finans piyasalarındaki güçlü varlığına işaret ettiğini belirtti. Güngör, şirketin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimine olan bağlılığının devam edeceğini vurguladı.

Rekor seviyede yatırımcı ilgi

8-9-10 Mart 2023 tarihlerinde Garanti BBVA Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen halka arz sürecinde, toplamda 442 bin 795 yatırımcıdan 76 milyar TL’lik bir talep toplandı. Bu ilgi, halka arz için ayrılan miktarın 23 katı olan bir rekoru temsil ediyor ve Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halka arzını son yılların en büyükleri arasına yerleştiriyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Portföyü ve Gelecek Vizyonu

Akfen Yenilenebilir Enerji, Türkiye’nin 18 ilinde, hidro, rüzgâr ve güneş enerjisi olmak üzere, toplamda yaklaşık 700 MW kurulu güce sahip dengeli bir yenilenebilir enerji portföyüne sahip. Bu portföy, Mart 2023 halka arzından sonra, Borsa İstanbul’da AKFYE kodu altında işlem görmeye başlayan şirket paylarını (%33,5) kapsıyor ve şirketin sürdürülebilir enerjiye olan yatırımının devamlılığını gösteriyor.

Akfen Holding’in tam sahipliği ve sektörel yatırımları

18.01.2023 tarihinde yapılan pay devriyle Akfen Holding, Akfen Yenilenebilir Enerji’nin tüm paylarının sahibi oldu. Bu gelişme, şirketin yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlarını ve Türkiye’nin sürdürülebilir enerji potansiyeline olan bağlılığını pekiştirdi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.