Ana Sayfa Etiketler Fosil yakıtlar

Etiket: fosil yakıtlar

COP28 Zirvesi, küresel ısınmayla mücadelede yeni bir dönemi işaret ediyor

Dubai'de gerçekleşen COP28 Zirvesi, küresel ısınmayla mücadelede önemli kararlar alınarak, fosil yakıtların geleceğini tartışıyor .

COP28 Başkanlığı, 2030’a kadar yenilenebilir enerji kapasitesini üçe katlamayı öneriyor

COP28 Başkanlığı, global ısınmayı 1,5°C altında tutmak için yenilenebilir enerji kapasitesinin 2030'a kadar üçe katlanmasını öneriyor.

AB’nin 2023 Enerji Birliği Durumu raporu incelemesi

AB'nin 2023 Enerji Birliği Durumu raporu Avrupa'da yenilenebilir enerji yükselirken, karbon emisyonlarının düştüğünü ve Rus fosil yakıtlarına bağımlılığın azaldığını gösteriyor.

21 Eylül Dünya Sıfır Emisyon Günü

Bugün, Dünya Sıfır Emisyon Günü kutlamak için buradayız! Dünya Sıfır Emisyon Günü, dünyamızı sera gazlarından kurtarmak için bir şanstır. Her birimizin katkısıyla daha yaşanabilir ve...

Küresel enerji üretiminde temiz enerjinin payı yüzde 30’a çıktı

Küresel enerji üretiminde son 10 yılda fosil yakıtların payı yüzde 68’den 61’e gerilerken, yenilenebilir kaynakların payı 2012 yılındaki seviyesine göre 9 puan artarak yaklaşık yüzde 30’a yükseldi.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye yenilenebilir enerji kredisi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'de yenilenebilir enerjinin kullanımının artırılması için 549 milyon dolar finansman sağlanacağını duyurdu.

Güneş enerjisi fosil yakıtların sonunu getirebilir

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) raporuna göre, güneş ve rüzgar enerjisi ile elektrikli araç teknolojilerinde sağlanan gelişme 2020 yılına kadar fosil yakıtlara olan ihtiyacı...