Geleceğimiz Güneşimiz Semineri

Çevrim içi olarak, Ege İhracatçı Birlikleri ve Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) işbirliği ile düzenlenen Güneşimiz Geleceğimiz seminerinde, Avrupa Yeşil Mutabakatının Türkiye ihracatçı sektörlerine etkileri ve güneş enerjisinin yeşil dönüşüm sürecindeki önemli yeri tartışıldı.

Güneşimiz Geleceğimiz
Güneşimiz Geleceğimiz Semineri

GENSED Başkanı Halil Demirdağ, Güneşimiz Geleceğimiz seminerinin açılış konuşmasında Türkiye güneş enerjisi sektörünün ülkede endüstri olma yolunda çok önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtirken, güneş enerjisi kurulumlarında kullanılan çelik yapı, kablo, trafo kesici, panel, panelin hücresi gibi ürünlerin artık Türkiye’de üretilmekte olduğunu ve ihracat noktasında da ciddi değerler yarattığının altını çizdi.

Güneşimiz Geleceğimiz Çevrimiçi Semineri

Yeşil enerjinin pahalı olduğu algısının, YEKA GES-3 kazanımlarıyla yok edildiğini belirten Demirdağ, güneş enerjisi teknolojisindeki gelişmelerle sağlanan ucuzlama ve yerli güneş enerjisi sektörünün büyümesiyle birçok maliyet kaleminin azalması sayesinde yeni yenilenebilir enerji projelerinin daha düşük fiyatlarla hayata geçebileceğine vurgu yaptı.

GENSED Başkanı Halil Demirdağ
GENSED Başkanı Halil Demirdağ

Enerji Bakanı Fatih Dönmez tarafından duyurulan, 2021 yılında gerçekleştirilecek yeni bir YEKA GES yarışmasının müjde olarak niteleyen Demirdağ, yeni YEKA yarışmasında da güneş enerjisi sektörünün çok rekabetçi fiyatlar ortaya koyacağını söyledi.

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve dünya çapındaki gelişmelerle artık enerji üretiminin sürdürülebilir kaynaklardan sağlanmasının ana hedef olduğunu belirten GENSED Başkanı, yeşil enerjinin edinim maliyetlerinin düşmesinin, karbon ayak izinin sıfırlanmasında sanayicilere büyük destek olacağını belirtti.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.