Avrupa Yatırım Holding

Küresel enerji talebinde yalnız yüzde 1,3’lük bir büyüme beklenirken yenilenebilir enerjiye olan talebin çok daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Dünya 2022’nin üçüncü çeyreğine ekonomik çalkantılar ve jeopolitik gerilimlerin gölgesinde girerken, 2023’e ilişkin ilk tahminler de gelmeye başladı.

The Economist dergisinin araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit’in otomotiv, tüketici ürünleri, enerji, finans, sağlık, teknoloji ve turizm sektörlerindeki 2023 beklentilerini değerlendirdiği Endüstri Görünümü 2023 raporu yayımlandı. Gelecek yıl yenilenebilir enerji talebinin yüzde 11 artacağına dikkat çekilen raporda, 2023’e ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminleri düşürüldü.

Rapor, 2023’te enerji tüketiminde durgun bir büyüme yaşanacağını ve talebin küresel olarak yalnızca yüzde 1,3 artacağını tahmin etti. Aşırı hava olaylarının ve değişen iklim koşullarının ülkeleri zorlayacağı belirtilirken, yenilenebilir enerji cephesine ilişkin tahminler iyimser kaldı.

Burak Telli: “Güneş ve rüzgar enerjisi güçlü fırsatlar barındırıyor”

Portföyünde enerji geri dönüşüm yatırımları da olan Avrupa Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, “Jeopolitik gerilimlerle tetiklenen enerji krizleri yeşil enerjiye geçişi geciktirse de önümüzdeki yıl yenilenebilir enerji sektöründe Asya pazarının liderliğinde yüzde11’lik bir büyüme öngörülüyor.

Fosil yakıtlara kıyasla çok daha parlak bir görünüm sunan güneş ve rüzgar enerjisi alternatiflerinin 2023 boyunca güçlü fırsatlar barındırması bekleniyor. Elbette merkez bankalarının sıkılaştırma politikaları finansman maliyetlerini artırıyor ve bu durum da yenilenebilir enerji yatırımlarını kısıtlı bir seviyede tutuyor. Fakat son dönemde ABD merkez bankası yetkililerinden gelen faiz artışlarında yavaşlama sinyalleri yıl içinde gidişatı değiştirebilir” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.