Solar+Storage NX

31 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ilk kez yapılacak, sektörün tek güneş enerjisi ve enerji depolama fuarı Solar+Storage NX ve E-mobilite sektöründeki bütün büyük oyuncuları buluşturacak Next Generation Mobility fuarlarına ve zirvesine odaklandı.

Bölgesinde enerji ticaretinde merkez ülke konumuna ulaşmayı hedefleyen Türkiye, enerji kaynaklarını çeşitlendirerek, dışa bağımlılığını azaltma yolunda ilerliyor. Bu amaçla;  güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerjiye olan yatırımlar, devlet politikası olarak destekleniyor, yatırımlar yapılıyor. Ülkemizin 2035 Ulusal Enerji Planı’na göre; GES Kurulu gücünün 60 in MW, RES kurulu gücünün ise 25 bin MW olması hedefleniyor. Buna göre GES’de önümüzdeki 12 sene 6 kat, RES’de 2,5 kat  büyüme öngörülüyor.

Enerji gücüne ve çeşitliliğine sahip olmanın stratejik önemi, dünya ekonomilerini sarsan pandemi ve Ukrayna Rusya savaşı ile daha da derinleşirken, 6 Şubat’ta ülkemizde yaşanan deprem felaketi, enerji depolama sistemlerine olan ihtiyacımızı ve daha da pekiştirdi. Sektörün ihtiyaçlarını öngörerek harekete geçen Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) ve Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD)’ın da destekleriyle,  Solis Fuarcılık tarafından 31 Ağustos – 2 Eylül 2023 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, İstanbul’da eş zamanlı olarak Solar+Storage NX ile Next Generation Mobility Fuar ve Zirvesi düzenleniyor. Fuarlar ve Zirve’nin uluslararası enerji yatırımcılarının buluşma noktası olması ve güneş enerjisi ile enerji depolama çözümlerinin ve teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunması hedefleniyor.

GENSED ve TEHAD’dan tam destek

Solis Fuarcılık Genel Müdürü Feraye Gürel
Solis Fuarcılık Genel Müdürü Feraye Gürel

Uluslararası enerji yatırımcılarının, buluşma noktası olması hedeflenen eş zamanlı fuarlar ve zirve, sektörünün iki büyük sivil toplum kuruluşu Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) ve Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD)’ın destekleriyle Solis Fuarcılık tarafından düzenleniyor. İlk kez düzenlenecek fuarlar ve zirve ile sektör hakkında bilgi veren Solis Fuarcılık Fuar Direktörü Feraye Gürel, Yeşil  Enerji dönüşümünün dünyamız açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti ve şöyle devam etti: “Yenilenebilir enerji ile büyüyeceğiz; artık bu belli ve ekonomimizi de yeşil enerji odaklı yeniden yapılandıracağız.

Sektör olarak bu dönüşümün odağında yer alıyoruz ve üzerimize düşeni yapmaya da hazırız. Çünkü yeşil dönüşüm demek enerjiyle ilgili kullandığımız sistemlerin değişmesi ve dönüşümü anlamına geliyor. Örneğin enerji depolama artık hiç olmadığı kadar önemli. Solis Fuarcılık olarak GENSED ve TEHAD ile  güçlerimizi birleştirip iki önemli sektörü tek fuarda buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Solar+Storage NX Fuarı’nda, enerji sektörünün öncü firmalarının en yenilikçi ürünleri ve teknolojilerini sergileyeceklerini belirten Gürel, “NextGen Mobility’23, Yerli ve Yabancı Elektrikli Araç Üreticileri, Tedarikçileri ve Şarj markalarının buluşma adresi olacak. Elektrikli araç pazarının günümüzde 10 milyon adet sınırına ulaştığı ve sadece 7 yıl içerisinde ise şarj ağının, 20 milyon adetlere çıkacağı öngörülüyor. Fuarlarımızda, geleceğin iş modellerine, yenilenebilir enerjide değişen yatırımcı ve ihtiyaç profillerine yenilikçi bakış açıları sunarak; Türk enerji sektörünün geleceğine katma değer sağlamayı planlıyoruz.

İkili iş görüşmelerinin yapılacağı fuarlarımız, iş odaklı tanışma ortamı sunmanın yanı sıra; güneş enerjisi kullanımı, yatırımları ve imkanlarını arttırmak, Yeni nesil ulaştırma ve enerji dünyasının buluşma noktası olmak gibi önemli bir misyon üstleniyor. Ayrıca, tüm sektör paydaşlarının hem ticaret ağlarını genişletmesini; hem de ülkemizin yeşil dönüşüm kapsamında iklim değişikliği ile mücadelesinde rol almasını sağlayacaklar” şeklinde konuştu.

Sektörün tek güneş enerjisi ve enerji depolama fuarı

Solar+Storage NX’e, güneş enerjisi ve enerji depolama sektörünün önde gelen firmaları ve pazarın yeni oyuncuları ile Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan çok sayıda sektör profesyoneli katılacak. 9.500 m2 alanda yapılacak fuarda 12 ülkeden 100’ün üzerinde katılımcı firma yer alıyor. 3 gün süreli fuara, 51’i aşkın ülkeden 10.000’den fazla ziyaretçi katılımı bekleniyor. Ayrıca, Alım Heyeti Programı kapsamında 300’den fazla profesyonel satın almacının hem katılımcı hem de ziyaretçiler ile birebir görüşmeler yapması planlanıyor.

İklim krizine yönelik çözüm önerileri konuşulacak

Solar+Storage NX Fuarı’na paralel olarak düzenlenecek uluslararası teknik ve stratejik konferanslarda,  iklim değişikliğiyle küresel mücadelede güneş enerjisi ve depolama teknolojilerinin önemi tüm detaylarıyla ele alınırken; enerji talebindeki hızlı artışa çözüm olacak temiz ve yenilenebilir diğer enerji kaynaklarındaki gelişmeler ve fırsatlar Türkiye ve dünyadan 30’u aşkın uzman tarafından masaya yatırılacak.

Yeni nesil ulaştırma ve enerji dünyasının buluşma noktası

NextGen Mobility’23 Fuarı ve Zirvesi, sürdürülebilir mobiliteyi desteklemek adına en yaratıcı çözümleri ve en yeni trendleri bir araya getirme mottosuyla düzenleniyor. Sektörün uluslararası katılımcılı en büyük fuar ve zirvesi olmayı hedefleyen NextGen Mobility’23 ‘te, 2 salonda 200’ün üzerinde yerli ve 50 uluslar arası firma katılımcı olarak yer alacak ve 30 binden fazla ziyaretçi ve sektörel delege, konuk edilecek.

NextGen Mobility’23 kapsamında yapılacak Zirve’de 20’den fazla oturumda, 150’yi aşkın enerji sektörünün lider ve uzman isimleri konuşmacı olarak yer alacak ve deneyimlerini katılımcı ve ziyaretçiler ile paylaşacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.