Yemeksepeti WWF-Türkiye Yeşil Ofis Sertifikası

Yemeksepeti, Yemeksepeti Park merkez binasında gerçekleştirdiği çevre dostu dönüşüm projeleri sayesinde WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Diploması’nı kazandı. Kurum, atık yönetimi, plastik kullanımının azaltılması ve enerji verimliliği gibi alanlarda gösterdiği çabalarla çevre ve sürdürülebilirlikte öncü bir rol alıyor.

Yemeksepeti WWF-Türkiye Yeşil Ofis SertifikasıYemeksepeti,sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Programı kapsamında “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı. Aynı zamanda, Yemeksepeti Park’ta kurulan etkili atık yönetim sistemi sayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi” de elde edildi. Yapılan bu çalışmalarla kurum, çevresel sorumluluklarına ve sürdürülebilir bir geleceğe olan taahhüdüne güçlü bir şekilde vurgu yapmış oldu.

Plastik ve enerji tasarrufunda örnek çalışmalar

Yemeksepeti WWF-Türkiye Yeşil Ofis SertifikasıYemeksepeti çalışanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen çevreci uygulamaların etkisi oldukça önemli. 2.005 kg atık kâğıdın geri dönüştürülmesiyle 361 kg sera gazı salımının engellendiği ve 8.129 kWh enerji tasarrufunun sağlandığı görüldü. Ayrıca, paylaşım gününde 1.600 kg elektronik atık ve 36 kg pil atığının geri dönüştürülmesiyle Darüşşafakalı çocukların eğitim giderlerine destek sağlandı. Yemeksepeti Park’ta yapılan bir yıl süren çalışmalar sonucunda, önceki yıla göre yüzde 44’ten fazla plastik ve yüzde 163’ten fazla kâğıt atığın geri dönüştürülmesi sağlandı. Bununla birlikte, otomasyon sistemi kullanılarak sağlanan enerji verimliliği ile yüzde 16 daha az elektrik ve yüzde 26 daha az doğalgaz tüketimi elde edildi.

Plastik kullanımının azaltılması ve su tasarrufu

Yemeksepeti, ofis çalışanlarına verilen cam termoslar aracılığıyla plastik kullanımında yüzde 50, pet şişe kullanımında ise yüzde 70 tasarruf sağladı. Ayrıca, gelecek yıl için yüzde 22 daha az kâğıt satın alınmasına yönelik hedef, çevre dostu yaklaşımın bir yansıması olarak öne çıktı. Yemeksepeti Park’ta IREC sertifikası ile enerjinin tamamen yenilenebilir kaynaklardan temin edilmesi sağlandı. Musluk başlarına takılan perlatörler sayesinde yüzde 30’luk su tasarrufu hedeflenirken, enerji kullanımı da otomasyon sistemi ile takip edilerek daha fazla verimlilik sağlandı.

Yemeksepeti WWF-Türkiye Yeşil Ofis SertifikasıBilinçlendirme ve taahhütlerin önemi

Yemeksepeti, sadece fiziksel çevresel etkileri azaltmakla kalmayıp aynı zamanda çalışan bilincini artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler de düzenliyor. Yapılan anketlerle çalışanların bilinç düzeyinin arttığı görülürken, WWF-Türkiye tarafından verilen Yeşil Ofis Programı taahhütleri arasında doğal kaynak tüketimlerinin azaltılması, atık yönetimi uygulamaları, tek kullanımlık plastiklerin kullanımının azaltılması, sürdürülebilir satın alma ve karbon ayak izinin azaltılması gibi pek çok önemli madde yer alıyor.

Yemeksepeti’nin çevre dostu yaklaşımı ve sürdürülebilirlik alanındaki liderliği, hem çevresel etkilerin azaltılmasına hem de kurumsal sorumlulukların yerine getirilmesine büyük katkı sağlıyor. Yemeksepeti, çevre konusundaki hassasiyetiyle Türkiye’de örnek bir şirket olarak öne çıkıyor. Sürdürülebilirlik alanında tüm iş dünyamızın ve bireylerimizin ülkemiz ve geleceğimiz için çabaları önemli.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.