Yeşil Konut Kredisi: VakıfBank ve AFD İşbirliğiyle Yatırım

VakıfBank ve AFD İşbirliği. VakıfBank ve AFD ikinci dilimle yeşil konut projelerine katkıda bulunuyor. VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), Türkiye’de yeşil konut üretimini desteklemek amacıyla 100 milyon euro’luk ikinci dilim krediyi kullanmak üzere anlaştı.

Bu anlaşma, Türkiye’de enerji verimliliği yüksek A ve B enerji sertifikalı çevre dostu konutların finansmanına önemli bir katkı sağlayacak ve yeşil konut projelerine ivme kazandıracak.

VakıfBank’ın yeşil konut projesi atılımı

VakıfBank, Yeşil Konut Projesi kapsamında ilk dilimde 100 milyon euro’luk kaynağı kullanarak yeşil konut sektörüne büyük bir destek sağladı. Şimdi ise Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile yapılan anlaşma ile ikinci 100 milyon euro’luk dilimi aktive ediyor. Böylece toplamda 200 milyon euro’luk yatırım ile Türk bankacılık sektörünün en büyük tutarlı ‘Yeşil Konut Projesi’ hayata geçiyor.

Yeşil konut kredisi ile “A Enerji Sertifikalı” konutlar yükseliyor

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Yeşil Konut Projesi kapsamında sağladığımız 100 milyon euro’luk kredi anlaşmasından oldukça memnuniyet duyuyorum. İlk dilimi kullanarak A enerji sertifikalı konutların finansmanına önemli katkı sağladık. İkinci dilimde ise bu başarıyı daha da artırarak A enerji sertifikalı konutlara tahsis ettiğimiz kredi hedefini yüzde 15’e yükseltiyoruz” dedi.

VakıfBank ve AFD İşbirliği, Yeşil Konut Projeleri Türkiye, Yeşil Konut Kredisi
Soldan Sağa VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, AFD Balkanlar Orta Doğu ve Asya Direktörü Cyrille Bellier

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve yeşil konut projeleri Türkiye

Fransız Başkonsolosu Olivier Gauvin, Fransa’nın iklim politikalarının önemine vurgu yaparak, “Fransa, hane halklarının düşük enerjili konut edinimini desteklemeye kararlıdır. Türkiye ile yürüttüğümüz ekonomik iş birliği, düşük enerjili konutlar konusundaki önceliklerimizden biridir. İlk finansman diliminin başarısının ardından bugün resmileştirdiğiniz bu yeni finansman, daha az enerji tüketen ve daha düşük karbonlu ekonominin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlıyor” açıklamasında bulundu.

AFD Balkanlar, Orta Doğu ve Asya Direktörü Cyrille Bellier’in değerlendirmesi

AFD Balkanlar, Orta Doğu ve Asya Direktörü Cyrille Bellier, VakıfBank’ın yeşil konut projelerine verdiği destekle ilgili şunları söyledi: “VakıfBank, enerji verimliliği daha yüksek konut segmentinde A veya B enerji kimlik belgesine sahip 3 bine yakın konut kredisini finanse etti. Banka, AFD ile belirlenen enerji verimliliği hedeflerine ulaşmak amacıyla Türkiye pazarında A tipi konut arzını teşvik etmeyi başardı. Bu ortaklık, iklim sorunlarına yanıt veren ve Türk hane halkına fayda sağlayan bir başarı hikayesidir.”

Bu anlaşma, Türkiye’de yeşil konut sektörünün büyümesine büyük bir ivme kazandıracak ve sürdürülebilir konut projelerinin desteklenmesine katkı sağlayacak. Yeşil enerjiye ve çevre dostu konutlara yapılan bu yatırımlar, Türkiye’nin sürdürülebilir bir geleceğe doğru adım atmasına yardımcı olacaktır.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.