TÜREB’den Dünya Rüzgar Günü ve Haftası Etkinlikleri

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), Dünya Rüzgar Günü ve Rüzgar Haftası’nı üniversiteli öğrencilerin de yer aldığı zengin içerikli bir programla kutluyor.

TÜREB’den Dünya Rüzgar Günü ve Haftası EtkinlikleriTÜREB’in Dünya Rüzgar Günü ve Haftası programı farklı üniversitelerden 50 öğrencinin katılımıyla Vega Enerji Çeşme Rüzgar Enerji Santrali’nde “TÜREB Genç Buluşması” ile başladı. Öğrenciler rüzgar enerji santralleriyle ilgili bilgilendirilirken, X-Gen’in de destekçilerinden olduğu buluşmada uçurtmalarla keyifli anlar da yaşandı. Aynı gün 16:30-17:30 saatleri arasında gerçekleşen “Rüzgar Sohbetleri” panelinde katılımcıların soruları sektör temsilcilerince cevaplandı. Panel ardından Çeşme RES’te akşam yemeğine katılan üniversiteliler, program sayesinde güzel bir gün geçirmenin yanında sektörün kalbinden bilgi edindiler.

Geleceğin Rüzgarı

Rüzgar Hattası kasamında 16 Haziran’da, bugün, 15:00-17:00 arasında “Geleceğin Rüzgarı / Future of Wind” paneli gerçekleştirilecek. TÜREB Başkanı İbrahim Erden’in başkanlığında, deniz üstü rüzgar (offshore) hakkında Simply Blue Group’tan Karolina Pietrzak; yenilenebilir enerji PPA’ları ve potansiyel pazarlar alanında WindEurope’tan Guy Bridley; batarya entegrasyonu konusunda yine WindEurope’tan Vasiliki Kolonari; türbin teknolojilerinde Nordex SE’den Till Junge ve hidrojen depolamada ise Fichtner’den Matthias Schlegel konuşmacı olarak katılacaklar.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.