Toyota ilk yüzde yüz elektrikli araçlarını piyasa sürüyor.

Dünya’da hibrit motor teknolojisinin liderlerinden Toyota, kendisine ait ilk yüzde yüz elektrikli aracını satışa sunmaya hazırlanıyor.

Toyota Ali Haydar BozkurtTam elektrikli ilk modeli bZ4X için test sürüsü etkinliği düzenleyen Toyota, modelin tüm detaylarını da paylaştı. Danimarka’da gerçekleşen etkinlik hakkında bilgi ve görüşlerini paylaşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, alt yapı çalışamalarına devam ettiklerini ve Türkiye’de lasman çalışmalarını Avrupa’daki araç bulunurluğa bağlı olarak gerçekleştireceklerini belirti. Bozkurt, Toyota ürün gamına ekleyecekleri BEV (%100 elektrikli) araçlarla ürün çeşitlilikleri artırıp daha da güçleneceklerini vurguladı. Toyota Türkiye, hibrit araç sahibi 62,000 adedi aşan müşterilerinin sayısını sıfır emisyonlu ve düşük emisyonlu modellerle artırmayı hedefliyor.

bZ4X tek şarj ile 516 km yol alacak

Toyota Beyond Zero bZ4x TürkiyeÖnden çekişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan bZ4X ile 516 kilometreye kadar tek şarj ile sürüş sağlanmakta . bZ4X’de verimliliği artıran su soğutma sistemi ile pilleri ısınmadan koruyan bir teknoloji kullanılmakta. Şarj sistemi, hem ev hem de özel şarj istasyonları için optimize edilmiş. Toyota Beyond Zero (Toyota bZ) alt markasını, öncü bZ4X SUV gibi sıfır emisyonlu yeni modellerle zenginleştirecek, ilk etapta 15 BEV (%100 elektrikli) model öngörülmekte.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.