Galata Wind, ESG Risk Derecelendirmesinden Başarıyla Geçti

Alanında dünyanın lider ESG derecelendirme kuruluşu Sustainalytics, Galata Wind A.Ş’yi 19,9 notuyla “Düşük Risk” kategorisinde derecelendirdi.

Galata WindRüzgâr ve güneşten yüzde yüz temiz ve yenilenebilir elektrik enerjisi üreten Galata Wind Enerji A.Ş., ESG (Environmental, Social and Governance- Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) risk derecelendirilmesi alanında uzman, dünyaca ünlü bağımsız denetçi kuruluş Sustainalytics’in ESG risk çalışmasından Haziran 2022 itibariyle 19,9 notunu alarak “Düşük Risk” kategorisinde derecelendirildi.

Üretim ve Satışta Yenilenebilir Enerjiler

Raporda 2021 mali yılında Doğan Holding şirketlerinden Galata Wind Enerji A.Ş.’in gelirlerinin %84,6’sı rüzgâr enerjisi elektrik satışından ve %11,5’i güneş enerjisi üretiminden elde ettiğine yer verildi. Ayrıca Galata Wind’in rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerinin verimliliği ve performansının, deneyimli idari kadrosuna ve nitelikli teknik personeline bağlı olduğu vurgulandı.

Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim Riskleri

Galata Wind, ESG Risk Derecelendirmesinden Başarıyla Geçti Yapılan derecelendirme, Sustainalytics’in bir şirketin bulunduğu sektöre özgü önemli ESG risklerine ne kadar maruz kaldığı ve şirketin bu riskleri ne kadar iyi yönettiğini ölçen ‘ESG Risk Derecelendirmeleri’ araştırma çerçevesine dayanıyor. ESG Risk Derecelendirmeleri, yönetilmeyen ESG riskinin nicel bir ölçümünü sunarken bu riski; ihmal edilebilir, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olacak şekilde beş seviye ile kategorize ediyor.
Raporda tüm derecelendirmeler neticesinde Galata Wind Enerji A.Ş’nin ESG yönetişimi ile ilgili en iyi uygulamalarla uyumlu, ESG (Çevresel-Sosyal-Yönetişim) konuları için yönetim kurulu düzeyinde bir gözetime sahip olduğu ve 19.9 notunu alarak “Düşük Risk” kategorisinde yer aldığı belirtildi.

Düşük Risklerle Sürdürülebilirliğe Bütüncül Katkı

ESG (Çevresel-Sosyal-Yönetişim) risk derecelendirmesinden elde ettiği 19,9 notuyla, karbon Galata Wind Enerji A.Ş karbon ayak izini azaltmaya, çalışanlara yönelik sağlık ve güvenlik politikalarına, tedarik zincirlerinin yönetiminden inovasyona, sosyal sorumluluğu destekleyen güvene dayalı bir kurumsal kültür yaratmaya, 2030 yılına yönelik küresel Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve hedeflerine hızlı adımlarla ilerliyor.
Giderek güçlenen küresel sürdürülebilirlik perspektifi sayesinde ekonomik büyümede her geçen gün daha fazla rol üstlenen Galata Wind A.Ş, temiz enerji geçiş sürecinde sektöre öncülük ediyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.