7. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Borusan Grubu’nun bu yılki temasını çalışanların bireysel sürdürülebilirlik uygulamaları oluşturdu.

Uluslararası standartlarda hazırlanan raporda faaliyetlerin sürdürülebilir kılınması için yapılan çalışmalar, hedefler ve elde edilen sonuçlar hakkında ayrıntılı bilgi bulunuyor. Yapılan çalışmalar Strateji ve Yönetim, Ekonomik Performans, Çevresel Performans ve Sosyal Performans başlıkları altında değerlendirildi.

2009 yılından bu yana düzenli olarak hazırlanan raporun bu yılki teması “Ekolojik Borusanlı” oldu ve Borusan çalışanlarının bireysel olarak gerçekleştirdikleri sürdürülebilirlik uygulamalarının altı çizildi. Evde deterjan yapımı ve atık yağların toplanmasından, artık yiyeceklerin hayvanlara verilmesine; evde, şehir ortamında damla sulama yöntemiyle bahçecilik yapmaktan, kefir, yoğurt ve tarhana yapımına kadar Borusanlılar’ın benimsedikleri sürdürülebilir yaşam tarzı, raporda yer aldı.

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur: “Sürdürülebilirlik nefes almak gibi”

Uluslararası standartlarda hazırlanan sürdürülebilirlik raporlarıyla iş dünyasının bu konudaki öncü kuruluşları arasında yer aldıklarını vurgulayan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur şunları söyledi: “Faaliyetlerini sürdürülebilirlik doğrultusunda gerçekleştirmek Borusan’ın her zaman önceliği oldu. Sürdürülebilir olmak, çevresel etkimizi azaltmanın yanında, yönetimimizi kurumsal yönetim ilkelerine uygun yapılandırmaktan şeffaf ve hesap verebilir olmaya, paydaşlarımızla değer yaratan ilişkiler kurmaktan sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye kadar uzanan geniş bir yelpazede ele alınır. Borusan, bütün şirketlerinde iyi kurumsal vatandaş kavramını hayata geçiren bir gruptur.”

473 bin ton karbon salımı önlendi

Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürdürülebilirliği bütün yönleriyle kurumsal kültürümüzün ayrılmaz bir parçası yapmak ve Borusanlılar’ın bu yaklaşımı adeta nefes almak gibi doğal bir refleks haline getirmelerini sağlamak için çok çalışıyoruz.”
Öte yandan Borusan, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla 2015 yılında yaklaşık 473 bin ton CO2 salınımını engelledi. Eğitim, kültür-sanat, çevre, insan hakları ve kadının güçlendirilmesine yönelik çalışmaları ile 1000’e yakın gönüllü Borusanlı, iyiliğe 6500 saat ayırdı ve grup bu projelere 12 milyon dolar seviyesinde kaynak ayırdı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.