Siemens
Siemens Konzernzentrale

Siemens, 2022 mali yılı için çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetişimi (ESG) kapsayan Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayarak kendi karbondan arındırma süreçleri için yeni ve daha iddialı hedeflerin yanı sıra kapsamlı yatırımlarını da duyurdu.

Siemens ayrıca, Sera Gazı (GHG) Protokolü Raporlama Standardı’nda belirtilen ilkelere uygun şekilde güncellenmiş bir gelecekteki etkiyi hesaplama metodolojisine dayalı olarak, 2022’de satılan ürün ve çözümleriyle önlenen müşteri emisyonlarının yaklaşık 150 milyon ton olduğunu açıkladı. 

Şirket kendi operasyonlarında 2019’dan bu yana yaklaşık yüzde 46 oranında CO2 azaltımı gerçekleştirdi.

İddialı hedefler

  • 2025’e kadar yüzde 55 fiziksel ve 2030’a kadar yüzde 90 CO2 azaltımı  
  • 2030’a kadar karbondan arındırma için 650 milyon Euro yatırım
  • 2022’de kendi iş gücünün eğitimi ve sürekli eğitimi için 280 milyon Euro yatırım

Siemens AG Başkanı ve CEO’su Roland Busch, şu açıklamada bulundu: “Sürdürülebilirlik, stratejimizin kilit parçasını oluşturuyor. Giderek daha sıkı hale gelen ESG hedefleri için müşterilerimizi destekleyen benzersiz bir portföye sahip bir teknoloji şirketiyiz. Hızlandırılmış hedeflerimiz ve kapsamlı yatırımlarımız, sürdürülebilirliğin iş faaliyetlerimize, yatırım kararları alma sürecimize ve yönetişimimize derinden yerleştiğini gösteriyor.” 

Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi, İnsan ve Organizasyon ile Sürdürülebilirlik Yöneticisi Judith Wiese ise şunları ifade etti: “Sürdürülebilir bir gelecek kurmak için cevabın teknoloji olduğuna inanıyoruz. ESG önceliklerine ilişkin 360 derecelik yaklaşımımız olan DEGREE çerçevesinde, daha azıyla daha fazlasını yaparak daha iyi bir gelecek kurma konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz.

Bu hedefe ulaşmak için portföyümüze yatırım yapıyor ve teknolojilerimizi kendi operasyonlarımızda uyguluyoruz. Ürün ve çözümlerimiz aynı zamanda müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına ve kendilerine özgü zorlukları çözmelerine yardımcı olarak bu etkiyi ekonomilerin ve toplumların temeline yayıyor.” 

DEGREE: Çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) için 360 derecelik bir yaklaşım  

Siemens çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) hedeflerini stratejik DEGREE çerçevesinde tanımlıyor. Bir teknoloji şirketi olarak altı eylem alanında sıkı ve ölçülebilir kriterlerle bütüncül bir yaklaşım izliyor. Bu altı eylem alanını; karbondan arındırma, etik, yönetişim, kaynak verimliliği, fırsat eşitliği ve istihdam edilebilirlik oluşturuyor.  

Karbondan arındırma: Güçlü ilerleme, yeni hedefler ve kapsamlı yatırımlar

Siemens, kendi iklim koruma çabaları ile 2030 yılına kadar kendi operasyonlarında net sıfıra ulaşma ve operasyonel CO2 emisyonlarını 2019 seviyesine kıyasla yüzde 46 azaltma konusunda başarılı bir ilerleme kaydetti. Şirket, karbon emisyonlarının azaltılmasını önemli ölçüde hızlandırmayı hedefliyor ve bu amaçla, 2025 mali yılı sonuna kadar kendi operasyonlarındaki fiziksel CO2 emisyonlarını 2019 seviyelerine göre yüzde 55 azaltmak gibi bir ara hedef belirledi.

Siemens ayrıca, fiziksel CO2 azaltma hedefini 2019 yılına kıyasla 2030 yılına kadar yüzde 50’den yüzde 90’a yükseltiyor. Bu hedefe ulaşmak için Siemens, özellikle kendi teknolojilerinin gücüyle 2030’a kadar kendi karbondan arındırma süreçleri için 650 milyon Euro yatırım yapıyor. Siemens, Bilime Dayalı Hedefler girişimine (SBTi) bağlı kalarak, Paris İklim Anlaşması’nın hedefini destekliyor ve iklim değişikliğinin 1,5 derece ile sınırlandırılması hedefine olumlu bir katkı sağlıyor.

Örneğin, Siemens 2022 mali yılında çöp sahası atıklarını yüzde 12 oranında azaltarak ve toplam atık içindeki malzeme geri dönüşüm payını yüzde 84’e çıkararak kaynak verimliliğinde de önemli bir ilerleme kaydetti. 

Uzun vadeli istihdam edilebilirlik: İnsana yatırım yapıyoruz 

Buna ek olarak, Siemens insana yatırım yapıyor ve çalışanları için yaşam boyu öğrenme, eşitlik ve esenlik odağını kararlılıkla koruyor. 2022 mali yılında, her bir Siemens çalışanı ortalama olarak yaklaşık 21 dijital öğrenme saatini tamamladı; dijital öğrenme saati, 2020’deki temel seviyeye kıyasla yaklaşık 14 saat daha arttı. Bu çabaların bir parçası olarak Siemens, 2022 mali yılında mesleki eğitime ve sürekli eğitime 280 milyon Euro yatırım yaptı. Sürekli eğitimin ve uzun vadeli istihdam edilebilirliği desteklemenin taşıdığı önemin farkında olan şirket, yıllık dijital eğitim tekliflerinin kullanılma hedefini 2025 mali yılı sonuna kadar 25 dijital öğrenim saatine yükseltiyor. 

Karbondan arındırma ve iklim koruma için en büyük kaldıraç olarak sürdürülebilirlikle ilgili iş alanları

Siemens, ekonominin bel kemiğini oluşturan sanayi, altyapı, ulaşım ve sağlık sektörlerindeki müşterilerine teknoloji ve ürünlerini sunarak çevrenin korunmasında ve karbondan arındırma alanında önemli bir etkiye yol açıyor. 

2022 mali yılında Siemens, dünya çapında ve çok sayıda kilit sektördeki müşteri ve ortaklarının CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltmalarına yardımcı olmak için yine yenilikçi teknoloji portföyünden yararlandı. Sonuç olarak, Siemens’in 2022 mali yılında müşterilerine sattığı ürün ve çözümler, kullanım ömürleri boyunca yaklaşık 150 milyon ton sera gazı emisyonunu önleyecek. Bu, ham madde çıkarmadan fabrika kapısına kadar uzanan üretim sürecinde (Kapsam 1, Kapsam 2 ve yukarı yönde Kapsam 3) üretilen yaklaşık 12 milyon ton sera gazı emisyonundan 13 kat daha fazla.

Siemens, bir mali yıl içinde satılan bütün ürün ve çözümlerin tüm kullanım evresi boyunca önlediği müşteri emisyonlarının hesaplanması amacıyla, aşağı yönde Kapsam 3 emisyonları için GHG Protokolü Raporlama Standardı’nı temel alan güncellenmiş bir metodoloji uyguluyor. Bu metodolojiye göre yapılan hesaplama, Siemens’in 2021 mali yılı için karşılaştırılabilir metodolojiyi kullanarak müşterilerindeki CO2 azaltımını 138 milyon tondan 150 milyon tona yükselttiğini gösteriyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.