Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper
Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, sürdürülebilirlik ekonomisini, değer odaklı ekosistemleri güçlendirecek, tüm paydaşlara kalıcı fayda sağlayacak çok önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, “Bu kapsamda sürdürülebilirlikle bağlantılı yatırımlarımızı 2027 sonuna kadar 5 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

2022 yılında enerji tüketiminde yenilenebilir enerjinin payını artırmak için tüm şirketlerinin çalışmalarını hızlandırdığını belirten Cenk Kiper, şu bilgileri verdi: “Bir önceki yıla kıyasla, yenilenebilir elektriğin toplam elektrik tüketimimize oranı 3 katın üzerinde arttı. Bazı şirketlerimiz şimdiden %100 yenilenebilir elektrik kullanımına geçti. Önümüzdeki yıllarda da yeni ekonomi alanında yatırımlarımızı sürdürürken bir yandan çevresel etkilerimize odaklanmaya devam edeceğiz.

2050 net sıfır hedefimiz doğrultusunda, Sabancı Holding olarak Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) ile koordinasyon halinde 2030 yılına kadar doğrudan karbon emisyonlarımızı en az yüzde 42 seviyesinde azaltacağız. 2025 sonunda ise Holding olarak yüzde 15’lik azaltımı yakalamış olmayı amaçlıyoruz.”

“Her 3 RES ve GES’den birini Enerjisa hayata geçirecek”

Topluluk şirketlerinin de tüm yatırım süreçlerinde sürdürülebilirliği pusula olarak kabul ettiğini ifade eden Cenk Alper şunları söyledi: “Enerji iş kolumuzda, Türkiye’de yenilenebilir enerji portföyümüzü büyütecek yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. 2022’de bir önceki yıla kıyasla %30 daha fazla yenilenebilir elektrik ürettik. Türkiye’de önümüzdeki 4 yılda yapılacak yaklaşık her üç rüzgâr ve güneş santral yatırımından birini Enerjisa Üretim olarak hayata geçireceğiz. Bu aynı zamanda Türkiye’nin kurulu rüzgâr gücü kapasitesini sadece kendi yatırımlarımızla 4 yılda yüzde 10 oranında artırmak anlamına geliyor.

Sabancı Holding ilk yarıda 19,4 milyar lira net kar sağladı

Sabancı Holding, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıklarken ikinci çeyrek verileriyle birlikte, yılın ilk 6 aylık döneminde kombine satışlarını yüzde 61 artışla 265,8 milyar TL seviyesine yükselterek 19,4 milyar TL konsolide net kar elde etti.

Özkaynak kârlılığında iyileşme ve güçlü nakit yapısını sürdüren Sabancı Holding, faaliyet kârı içerisinde döviz gelirlerinin payını yüzde 30 seviyesine ulaştırdı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.