RePG Enerji Yenilenebilir Enerji Temiz Su Üretimi 150 litre

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren RePG Enerji, yenilenebilir enerji ve temiz su üretimi alanında çığır açan bir teknoloji geliştiriyor.

Bu makalede, RePG Enerji’nin inovasyonlarına ve hedeflerine yakından bakacağız.

Yenilenebilir Enerji ve Temiz Su Üretimi İçin İnovasyon

İTÜ Çekirdek bünyesinde faaliyet gösteren RePG Enerji, çevresel kaynakları en etkili şekilde değerlendirmek amacıyla teknolojinin kullanılmasının önemini vurguluyor. Şirket, nem ve ısı değişimini kullanarak elektrik ve havadan su üretimini mümkün kılan bir teknoloji geliştiriyor. Bu yaklaşım, kaynakların sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını destekliyor.

Temiz kaynakların kullanımı ve yenilenebilir enerji üretimi

RePG Enerji Yenilenebilir Enerji Temiz Su Üretimi 1000 litre

RePG Enerji, ozmos ve difüzyon prensiplerini kullanarak nemle dolu havayı enerji kaynağı olarak kullanıyor. Bu sayede türbin ve jeneratör gibi araçlara ihtiyaç duymadan doğrudan elektrik enerjisi üretebiliyor. Ayrıca, gizli ısı, düşük dereceli atık ısı, jeotermal ve suntermal kaynakları kullanarak elektrik ve havadan su üretimi yapıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, yüzde 100 yenilenebilir yerli enerji ve su teknolojilerinin kullanımını teşvik ederek ekonomiye destek oluyor. Sıfır karbon emisyonu ile sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

İnovasyon ve teknoloji ile enerji üretimi

RePG Enerji, kendisini derin teknoloji girişimi olarak tanımlıyor. Konut ve endüstriyel uygulamalar için kullanılmamış yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimi konusunda öncü bir rol oynuyor. Şirketin çözümü, endüstride boşa giden ve kullanılmayan atık ısıları geri kazanarak enerji açığını kapatma potansiyeline sahip. Ayrıca, mevcut teknolojilerden daha hızlı geri ödeme sağlayan ürünler sunuyor. Ayrıca, havadaki nem ve ısı değişimini kullanarak içme suyu üreten bir ürünü ticarileştirerek su kaynaklarını koruyor.

İTÜ Çekirdek ve girişimcilik ekosistemi ile güçlü işbirliği

RePG Enerji Yenilenebilir Enerji Temiz Su Üretimi RePG Kurucu Ortağı Hasan Ayartürk
RePG Kurucu Ortağı Hasan Ayartürk

RePG Enerji’nin Kurucu Ortağı Hasan Ayartürk, İTÜ Çekirdek’in girişimcilere sunduğu desteğin büyük önem taşıdığını vurguluyor. İTÜ Çekirdek, girişimcilerin hızla büyümelerine ve gelişmelerine yardımcı oluyor. Ayartürk, RePG Enerji’nin bu ekosistemin bir parçası olarak büyüdüğünü ve destek gördüğünü belirtiyor. İTÜ Çekirdek’in sunduğu finansal destek, görünürlük artışı ve sektör bağlantıları, şirketin büyümesine katkı sağlıyor.

Geleceğe yönelik hedefler ve yatırım planları

RePG Enerji, ticarileşen ürünlerini 200’den fazla lokasyonda kullanıyor ve 5,8 milyon Euro yatırım almış bir girişim olarak büyümeye devam ediyor. Şirket, jeotermal kuyuların elektrik üretimi ve enerji geri kazanımı için potansiyelini değerlendirmeye odaklanıyor. Ayrıca, araç, klima, veri merkezi ürünleri ve havadan su üretim sistemleriyle büyümeyi planlıyor. Yatırımcılarla görüşmeler yaparak 2024-2026 döneminde 25-100 milyon dolar arasında yatırım hedefliyor. RePG Enerji, Türkiye’nin yanı sıra bölgesel ve küresel enerji ve su üretim sektöründe önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Makalemizin sonunda, okuyucularımızı RePG Enerji’nin inovasyonlarına ve temiz enerjiye katkılarına dikkat çeken bu Türk girişimini desteklemeye ve ürünlerini incelemeye davet ediyoruz. RePG Enerji’nin yenilikçi teknolojileri, sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma potansiyelini yansıtıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.