Polat Enerji'ye Refinansman Ödülü

Portföyünün tamamına yakını rüzgar enerjisinden oluşan Polat Enerji, merkezi Londra’da bulunan ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance’ın gerçekleştirdiği Achievement Awards 2022’de “Orta ve Doğu Avrupa’daki En Başarılı Refinansman” ödülüne layık görüldü.

EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance 2022 Başarı Ödülleri 8 Haziran’da Londra’da sahiplerini buldu. Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde gerçekleştirilen pek çok başarılı işin değerlendirildiği gecede Polat Enerji, “2022 Yılı En Başarılı Refinansman” (Best refinancing deal in CEE) ödülünün sahibi oldu.

2022 yılının en iyi yeniden finansman, yeniden yapılandırma ve yeniden fiyatlandırma uygulamalarını gerçekleştiren şirketlerin ödüllendirildiği Londra’da düzenlenen geceye ödülü almak üzere Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyeleri Eda Polat Gkinosatis, Neşet Ö. Cireli, A. Murat Özgen, Kayahan Karadaş ve Polat Enerji Hukuk Direktörü Aslı Kehale Altunyuva katıldı.

Rüzgar enerjisinde 700 MW kurulu gücüyle en büyük yatırımcı

Polat Enerji, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, 700 MW kurulu gücüyle Türkiye’de rüzgar enerjisi sektöründe en büyük yatırımcılar arasında yer alıyor. Polat Enerji EBRD, Türkiye İş Bankası, TSKB ve Garanti Bankası aracılığı ile sağladığı 300 milyon dolarlık krediyle Refinansman konusunda ödüle layık görüldü. Şirket krediyi portföyün refinansmanı ve önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerji yatırımı yapmak üzere değerlendireceğini duyurdu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.