Nordex Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay

Nordex Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Ender Özatay olurken, aynı zamanda Nordex Grubu’nun Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcılığı görevini de yürütecek.

Şirketten yapılan açıklamada, Ender Özatay’ın profesyonel iş yaşamında büyük bölümü üst düzey yöneticilik pozisyonunda olmak üzere farklı sektörlerde başarılı çalışmalara imza attığı belirtildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun olan Özatay, iş hayatına aynı yıl Yapı Merkezi’nde satış mühendisi olarak adım attı. Yapı Merkezi’nde çalışırken bir yandan da Marmara Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayan Özatay, son olarak inşaat endüstrisinin en önemli oyuncularından, kalıp ve iskele sektörünün lider firması Avusturya’lı DOKA’da, Türkiye ve Orta Asya Ülkelerinden Sorumlu Genel Müdürlüğü’nü yürüttü. Doka’da 10 yıla yakın bir süre boyunca ülkemizin ve yakın coğrafyanın en önemli altyapı ve üstyapı projelerine ekibiyle beraber imza attı.

Nordex Türkiye Genel Müdürü Ender ÖzatayNordex Türkiye, yüzde 30 ile pazar lideri

Dünyanın değişik bölgelerinde 40‘tan fazla ülkede 32 GW üzerinde kurulu güçle dünyanın önde gelen rüzgar türbini tedarikçisi olan Nordex Group, Türkiye rüzgar enerjisi pazarında bugün itibariyle ulaştığı 3566.63 MW işletmede kurulu gücün yanı sıra inşa halinde olan 80 türbin ve 745 MW güçle beş farklı saha proje faliyetlerine devam ediyor.

Almanya, İspanya, Brezilya, ABD, Hindistan ve Meksika’da üretim tesisleri bulunan Nordex Group, ürün portfoyünde onshore (karasal) türbin pazarına odaklanıp yatırımcılarına 4 ila 6.X MW aralığında türbinleri sunuyor.

Nordex Group, Türkiye’de 3 GW’ın üzerinde kurulu güç ve 1000’den fazla türbiniyle faaliyet gösteriyor ve %29,86 pazar payına sahip.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.