Güneş enerjisiyle ilgili her alanda faaliyet gösteren EkoRe, Konya’nın Kulu ilçesinde 5 MW’lik güneş enerjisi santralini devreye aldı. EkoRE, 2017 yılına kadar güneş enerjisi alanında toplam 25 MW’lik yatırım yapacak.
EkoRE CEO’su Serhan Süzer, yenilenebilir enerji sektöründe pek çok farklı alanda projeler yaptıklarını ve Türkiye’den yüksek teknoloji ürünü ithal ederek global bir şirket olmayı hedeflediklerini ifade etti.
Yenilenebilir enerji projeleri geliştirme, EPC hizmetleri yanında kendi GES ve RES portföylerine de yatırım yaptıklarını kaydeden Süzer, Konya Kulu Santrali’nin ardından yine Konya’nın Akören ilçesinde ve Osmaniye, Antalya, Aydın, Tokat illerinde kuracakları santrallerle güneş enerjisinde kurulu güçlerinin 25 MW’ye ulaşacağı bilgisini verdi. Orta vadede EkoRE, toplam lisanssız GES portföyünü 120 milyon euro’luk bir bütçeyle 100 MW’ye çıkarmayı hedefliyor.
Aynı zamanda güneş enerjisi teknolojisine de yatırım için yola koyulduklarını ifade eden Süzer bu çerçevede, Niğde Bor OSB’de wafer, hücre ve modül süreçlerini kapsayan entegre bir üretim tesisinin temellerini attıklarını belirtti. Süzer şunları söyledi: “Türkiye’nin yenilenebilir enerji teknolojisi geliştiren ve üreten en önemli şirketi olmak istiyoruz. Türkiye’den bu alanda global bir şirket yaratmak istiyoruz. Şu anda Türkiye’de faaliyet yürütüyoruz ama bölge ülkelerinden, teklifler geliyor. Yurt dışına çıkacağız, eli kulağında. Hedefimiz Türkiye’den bir dünya markası çıkarmaktır” dedi. Minimum 600 MWp gücünde panel üretim kapasitesine sahip olacak olan tesisin 2018 yılının ilk yarısında üretime başlaması ve yüzlerce kişiye istihdam yaratması planlanıyor. Tesiste Alman-İsviçre ortaklığı Meyer Burger teknolojisi kullanılacak.
Yerlilik oranının da yüzde 60’ın üzerinde olacağını kaydeden Süzer, önümüzdeki süreçte yüzde yüz yerli güneş paneli üretimi yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.