Krizden önce ve sonrası günlerde, gerçekleştirdikleri her aksiyonla sıradışı yönetim manifestoları yaratan Liberty yöneticileri krize rağmen sosyal projelerine devam ettiler.
Ölüdeniz- Faralya arasındaki yolun yaklaşık 10 km bölümüne, özel tasarlanmış çöp bidonları yerleştiren yönetim, bununla da kalmayıp bidonlara eklenen konuşma balonlarıyla ilgi çekici ve sevimli bir iletişim fırsatı yarattı. Bu çöpler tesise ait çöp kamyonlarıyla toplanıyor ve Liberty bu hizmeti yerel yönetime destek olarak gerçekleştiriyor.
Bitmiyor, otel ile hiçbir fiziki bağı olmayan 3 adet koyda da LibertyHotelsLykia yönetimi tarafından yerleştirilen çöp bidonları, yine otele ait gezi teknesi tarafından bizzat kontrol edilerek ve sürekli boşaltılarak temizleniyor. Bu da yetmiyor, Liberty çalışanları bu güzergâhlarda belirli aralıklarla çevre temizliği yaparak, çöp bidonları olmasına rağmen yollara atılan çöpleri temizliyor.
LibertyHotelsLykia ve Sentido Lykia Resort & Spa Genel Müdürü Mehmet Biçer’in sözleri az ama çok şeyi açıklıyor; “Fethiye ve Ölüdeniz, topluma, doğaya, hayvanlara birey ve kurum olarak sorumluluklarımız var. Sadece bunu yerine getiriyoruz.”

LİBERTY DOSTLUK PAZARI

Biçer’inDostluk Pazarı olarak adlandırdığı alan tesis içinde, ormanlık alanda gözden uzak korunaklı bir yapı. İçine girdiğinizde tertemiz şekilde bırakılmış yüzlerce giysi ve oyuncakla karşılaşıyorsunuz. İhtiyacınız olanı alıyor ve kullanıyorsunuz.
LibertyHotelsLykia yönetimi söz konusu pazarın kaynağını da kendisi yaratmış;
1-Misafirlerin bıraktıkları ve geri talep etmedikleri giyim eşyaları ve oyuncaklar
2-Çalışanların pazara bağışladıkları giysi ve oyuncaklar.
Bu iki yolla gelen malzemeler yıkanıp, ütüleniyor ve pazarda sergileniyor. İhtiyacı olanlar gizlilik içinde seçimlerini yapıyorlar. Ayrıca katkı yapanların isimleri de gizli tutuluyor.

İNSAN KAYNAKLARINDA İNSANA KIYMET VERMEYE DEVAM…
Sektörde çalışan mutluluğu ve motivasyonuyla dikkat çeken LibertyHotelsLykia ve Sentido Lykia Resort&Spa, bu alanda da standart ve prensiplerinden taviz vermedi. Önceki sezonun ve hatta önceki yılların tüm tecrübeli kadrosundan fire vermeden yoluna devam eden tesis, yenilik yapmaktan asla vazgeçmiyor.

KUTU

Krizi teğet geçmenin ipuçları

Biçer az da olsa etkilendiklerini belirtse de krizle teğet bir yüzleşme yaşamanın ip uçlarını veriyor;

“Bu tür krizlerde hiçbir işletme, faaliyet karını arttırarak krizi avantaja çeviremez. Sadece nakit gücü olan kurum ve bireyler, bu gücü kullanarak avantaj yaratabilir ama sadece bu da yetmez. Her şey kar, her şey para değil.Sadece ağaçların ve mimarinin güzel olduğu, insanların fırsatçı ve hesapçı olduğu bir yere kim gelsin! Yetmez. Bizler iyi insanlarız…
• Bütün personelimiz sezon başında işinin başına döndü. Hatta yeni alımlar gerçekleştirdik.
• Her yıl mayıs ayında, rutin yaptığımız zammı, bu senede yaptık.
• Personelimizin çalışma konforuyla ilgilitüm standartlarını geliştirdik. Akdeniz’e nazır özel ve keyifli bir restoranda son derece zengin bir büfeden yemek yemeyi en çok onlar hakediyor.
• Misafir hizmet standartlarımızdan asla taviz vermedik, aksine geliştirdik.
• Pazarlama iletişimi bütçesini biraz daha arttırdık.
Ek olarak, hiç ama hiç durmadan çözümler yaratmaya çalıştık. Tesislerin doluluğunu kendinize, boşluğunu krize yorarsanız devam edemezsiniz. Krizlerin avantajlarından faydalanmak gerekir.

Özlem Kapar BAYBURS/www.turizmdebusabah.com

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.