İTÜ Ayazağa Kampüsü Enerji Verimliliği Projesi Yapısal Güçlendirme ve Deprem Dayanıklılığı Çevre ve Sürdürülebilir Kampüs Gelişimleri

İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa Kampüsü’ndeki beş binasında enerji verimliliği ve yapısal güçlendirme projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek bu projeler, çevresel sürdürülebilirliği ve sismik dayanıklılığı artırmayı hedefliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin enerji verimliliği ve yapısal güçlendirme projeleri, Ayazağa Kampüsü’nde bulunan beş farklı binayı kapsıyor. Bu projeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yönetiminde, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) ve Seismic Resilience and Energy Efficiency in Public Buildings (SREEPB) programları altında gerçekleştirilecek.

İhale süreci ve zaman çizelgesi

Projeler için ihale süreci 29 Aralık 2023’te başlamış olup, son başvuru tarihleri ve teklif verme koşulları ilgili bakanlık ve genel müdürlük web sitelerinde detaylı olarak yer almakta. İhale süreçleri, Dünya Bankası satın alma esas ve usullerine göre yönetilmekte ve belirli zaman çizelgeleri içerisinde tamamlanması planlanmakta.

İTÜ Ayazağa Kampüsü Enerji Verimliliği Projesi Yapısal Güçlendirme ve Deprem Dayanıklılığı Çevre ve Sürdürülebilir Kampüs GelişimleriProjelerin hedefleri ve beklenen faydaları

Bu projelerin temel amacı, üniversite binalarının enerji verimliliğini artırarak hem çevresel sürdürülebilirliği hem de maliyet etkinliğini sağlamakta. Ayrıca, binaların deprem dayanıklılığını artırmak ve böylece olası doğal afetlere karşı daha güvenli hale getirmek de projelerin önemli hedeflerinden.

Toplumsal ve çevresel etkiler

Bu projeler, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin çevresel ayak izini azaltma ve sürdürülebilir bir kampüs oluşturma çabalarına önemli bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda, enerji verimliliği ve yapısal güvenlik alanlarında Türkiye’nin genel hedeflerine uyumlu olarak, ulusal çapta bir model oluşturma potansiyeline sahip.

İhalenin detayları

İhale kapsamına, Vadi Yemekhane binası ile Vadi Erkek Yurdu B, C, D ve E Blokları giriyor. Bu binaların toplam kapalı inşaat alanı 26.549 metrekareyi buluyor. İhale, binaların yapısal güçlendirilmesi ve enerji verimliliği uygulamalarının yenilenmesi ve tadilatını içeriyor.

Projenin tamamlanması için belirlenen süre 8 ay. İhale süreci, Dünya Bankası’nın satın alma esas ve usullerine uygun bir şekilde yürütülecek. Teklif sahiplerinin, 26 Ağustos 2024 tarihine kadar geçerli olacak şekilde en az 4.500.000 Türk Lirası veya eşdeğer miktarda döviz cinsinden koşulsuz ve limit içi geçici teminat mektubu sunmaları beklenmekte. İhale dokümanları, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü (YİGM) üzerinden edinilebilir. İhale sürecinde elektronik tekliflere izin verilmemekte, tekliflerin en geç 29 Mart 2024 günü saat 15.00’e kadar teslim edilmesi gerekmekte.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.