İhracatta Sürdürülebilir Gelecek Garanti BBVA İzmir Buluşması Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye

Garanti BBVA, İzmir’de düzenlenen “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” etkinliği ile Türkiye’nin sürdürülebilir dönüşüm sürecine katkı sağlıyor.

İzmir’deki İhracatta Sürdürülebilir Gelecek adlı buluşmada, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi konuları ele alındı. Ayrıca, Banka müşterilerine sera gazı emisyonlarını azaltmaları için destek sağlayan bir sürdürülebilirlik temalı destek paketi de sunuldu.

Sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyüme, Garanti BBVA’nın öncelikli stratejilerinden biri olarak öne çıkıyor. Banka, ülkemizin Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecini desteklemek ve sürdürülebilir yatırımları teşvik etmek amacıyla başlattığı “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” etkinliklerini sürdürüyor. Bu etkinlikler, geçtiğimiz aylarda İstanbul ve Gaziantep’te gerçekleştirildikten sonra üçüncü durak İzmir oldu. İzmir’deki bu buluşmada, özellikle KOBİ’ler olmak üzere AB’ye ihracat yapan kurum ve sektörlerin Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi gibi konularda bilgilendirilmesi ve danışmanlık hizmeti sunulması amaçlanıyor. İzmir’de faaliyet gösteren firmalar, ülke ekonomisine sağladıkları katkılar açısından Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’na (SKDM) uyum süreçlerinden etkilenecek önemli aktörler arasında yer alıyor.

İhracatta Sürdürülebilir Gelecek Garanti BBVA İzmir Buluşması Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiyeİhracatta sürdürülebilir gelecek İzmir buluşması detayları

İzmir’deki “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmasında, gazeteci ve yazar Ilgaz Gürsoy moderatörlüğünde gerçekleşen “Avrupa Yeşil Mutabakatına Hazırlanırken Türkiye Neler Yapmalı?” konulu panel büyük ilgi gördü. Panele, Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı’ndan İklim Değişikliği Uzmanı Okan Uğurlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Arkas Denizcilik Grubu Sürdürülebilirlik Direktörü Serra Tükel ile Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz katıldı. Bu uzmanlar, Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde kurum ve şirketlerin yakın geleceklerini planlarken göz önünde bulundurmaları gereken önemli bilgileri paylaştılar.

Garanti BBVA’dan sürdürülebilirlik temalı destek paketi

Garanti BBVA, sadece bu buluşmalarla sınırlı kalmayarak sürdürülebilirlik temalı destek paketiyle de müşterilerine katkı sağlıyor. Bu destek paketi kapsamında, Banka müşterileri tecrübelerini ve iletişim ağını kullanmanın yanı sıra faiz avantajlı kredi paketlerinden de faydalanabiliyorlar. Ayrıca, Türk Standardları Enstitüsü ile iş birliği yaparak müşterileri sera gazı yönetimi konusunda bilgilendirmeler yapılıyor ve karbon emisyonlarını azaltmalarına yardımcı oluyor.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının İzmir ayağıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu bilinçlendirme toplantılarını, gelecekte oluşabilecek maddi ve manevi hasarlardan korunmak, ülkemizin ve müşterilerimizin bu süreçten başarıyla çıkmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdik. Bu buluşmaların ilk ikisini İstanbul ve Gaziantep’te gerçekleştirdik. Müşterilerimizin sürdürülebilir dönüşümüne pozitif katkılar yapan etkinliğimizin üçüncüsünü ise İzmir’de gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlikle ilgili yol planını Yeşil Mutabakat olarak adlandırıyoruz. Yeşil Mutabakat kapsamında hedeflenen dönüşüm 8 alt başlık altında kurgulandı. Bu alt başlıkların tamamı iş yapış şekillerimizi dolayısıyla hayatımızı etkileyecek. Ama bize göre acil aksiyon alınması gereken konuların başında Sınırda Karbon Düzenlemesi geliyor. Bu mekanizmayı resmi olarak kuran tüzük 16 Mayıs’ta Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayımlandı. Bu yüzden üretim tekniklerimizi hızla sürdürülebilirliğe uygun şekilde dönüştürmemiz büyük önem arz ediyor. İzmir, ülkemizin önemli ihracat kapılarından biri. İzmir’den ve Ege Bölgesi’nden ihracat yapan firmalarımızın SKDM’den etkilenip ihracat engelleriyle karşılaşmamaları çok önemli. Bugünkü toplantının Ege Bölgesi’ne fayda sağlamasını umuyorum. Yeşil dönüşüm sürecinde Banka olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek değerli paydaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu etkinlikler, Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğe daha yakından odaklanmasına ve çevresel sorumluluklarını yerine getirmesine yardımcı olurken, Garanti BBVA’nın müşterilerine sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdünü bir kez daha gösteriyor. Banka, hem kurumsal hem de bireysel müşterilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına destek sağlayarak ülke ekonomisine ve çevreye katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.