Güriş rüzgar enerji santrali

Güriş Holding, çatısı altındaki Mogan Enerji ile ikisi yurt dışında olmak üzere 26 santraliyle toplam 1.130 MW kurulu güce ulaştı.

Holding çatısı altındaki Mogan Enerji’nin yurt dışında 64.8 MW kapasiteli iki rüzgar enerjisi santrali bulunuyor. Yurt içinde ise 10 rüzgar enerjisi santrali, 8 jeotermal enerji santrali ve 6 hidroelektrik enerji santrali ile toplam 1.065 MW kurulu güce sahip.

Mogan Enerji, rüzgar enerjisinde ikisi yurt dışında olmak üzere 12 santraliyle toplam 765.9 MW kurulu güce sahip ve Türkiye’nin en büyük yatırımcıları arasında yer alıyor.

“Rüzgardan yıllık 2 milyar kWh elektrik üretiyor”

Güriş rüzgar enerjisi santrali
Güriş Holding rüzgar enerjisinde 765 MW ile en büyük yatırımcılar arasında yer alıyor.

Güriş Holding, sadece rüzgâr enerjisi alanında yılda 2.000.000 MWh elektrik üreterek toplamda 834.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Türkiye’nin rüzgar enerji kurulu gücünü artırarak faaliyet gösterdiği bölgelerde ve ülke genelinde ekonomiye katkı sağlayan Güriş Holding, rüzgar enerjisi açısından büyük potansiyele sahip ülkemizde enerji ihtiyacını karşılamak, yerli kaynaklardan milli enerji üreterek ithal edilen enerji miktarını düşürmek ve ürettiği temiz enerji ile kullanıcıya fayda sağlamak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.