EIF 2016 Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapsamında düzenlenen Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) özel oturumunda konuşan Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, solar çatı uygulamalarının önündeki mevzuatla ilgili engellerin aşılmasıyla birlikte Türkiye’de gelişmiş entegre solar sistemler yaratılabileceğini söyledi.

İLERLEMENİN ÖNEMLİ ADIMI
Ankara’da düzenlenen EIF 2016 Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı, Zorlu Enerji’nin de kurucu üyesi olduğu Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği’nin (GÜYAD) kuruluş imza törenine ev sahipliği yaptı. Tören sonrası gerçekleşen GÜYAD özel oturumunda konuşan Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, “Zorlu Enerji olarak güneş yatırımlarının her alanında var olmak ve büyük ölçekli yatırımları hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.
Özdemir’e göre, Türkiye’de güneş enerjisinde ilerlemenin en önemli adımlarından biri çatı pazarı.

ENTEGRE SİSTEMLER KURULUR
Bu alanın desteklenmesiyle panel üretiminin ülkemizde yapılmasının da önü açılabilir. Diğer yandan solar çatı uygulamalarının gelişmesinin önündeki en önemli engellerden biri mevzuatla ilgili. Bu konuda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yürütülüyor. Mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye’de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir.

“TEŞVİK SÜRESİ UZAMALI”
“Teşvik sürelerinin uzatılması sektörün geleceği açısından alternatif olabilir” diyen Yağmur Özdemir, güneş enerjisi başta olmak üzere tüm yenilenebilir enerji projelerinin desteklenmesinde yüksek borçlanma maliyetlerinin düşürülmesine dikkat çekti. Özdemir, tarifelerin düşürülüp, teşvik sürelerinin uzatılmasının sektörün geleceği açısından bir alternatif sunabileceğine vurgu yaptı.

150 ŞİRKETİ AĞIRLIYOR
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Türkiye’nin en büyük enerji organizasyonlarından EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı sektörün önde gelen kamu kurum ve kuruluşları ile şirketlerini buluşturdu. 3-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etkinlik, 150’den fazla şirket ve binlerce kişiyi ağırlıyor. Zorlu Enerji, etkinlikte, GÜYAD özel oturumunun yanı sıra “Enerji Santrallerinde İşletme Bakım Rehabilitasyon” ve “Jeotermal Santral Bakım ve Rehabilitasyonu” oturumlarında yer alarak bu alanlardaki deneyim ve uzmanlıklarını paydaş kurumlardan katılımcılarla paylaşıyor.

1064 MW KURULU GÜCÜ VAR
Öte yandan Zorlu Enerji 3 doğalgaz santrali, 7 hidroelektrik santrali, 3 jeotermal santrali ve 4 rüzgâr santralinden oluşan üretim portföyüyle Türkiye’de toplam 700 MW kurulu güce sahip. Pakistan ve İsrail’deki yatırımlarıyla birlikte ise toplamda 1046 MW’lık kurulu güce ulaşıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.