Türkiye Bilimler Akademisi Enerji Grubu Başkanı İbrahim Dinçer, Türkiye’nin güneş enerjisinde 2023 hedefi olan 5 GW’lik üretim kapasitesine ulaşmak için yaklaşık 18 milyar dolar (5.2 milyar dolar) yatırım yapması gerektiğini söyledi.

İbrahim Dinçer güneş enerjisinde teknolojik altyapı ve yatırımlara ilave olarak insan kaynaklarına ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Dinçer’in verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin şu anda 850 MW lisanssız güneş enerjisi kurulu gücü bulunuyor. 2023 yılında bunun 5 GW’ye çıkarılması hedefleniyor. Dinçer, “Güneş enerjisi kurulumu kWh başına 4.350 TL. Kurulum aşamasında MW başına 33 kişilik istihdama ihtiyaç duyulurken, devreye alındıktan sonra ise yine MW başına 10 kişilik istihdam sağlıyor” dedi.

Bu hesaba göre, Türkiye’nin 2023 yılına kadar 5 GW’lik kurulu kapasiteye ulaşmak için 180 bin kişilik istihdama ihtiyaç doğacak. İbrahim Dinçer, nitelikli insan gücünün yetişmesi için mesleki ve teknik eğitimin çok önemli olduğunu kaydetti.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.