Garanti Bankası, Fransız Kalkınma Ajansının bir kolu olan Proparco ile dördüncü işbirliği çerçevesinde 100 milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzaladı. Proparco’nun dünya genelinde en önemli müşterisi konumunda bulunan Garanti, bu anlaşmayla, Proparco ile 2009 yılında imzaladığı sermaye benzeri kredinin geri ödenmesinin ardından, hem kredi tutarını artırdı hem de kredisini teminatsız yenilemiş oldu. Uluslararası finans kuruluşlarının Garanti Bankası’na duyduğu güveni ortaya koyan anlaşmayla, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı için finansman yaratılması amaçlanıyor. Garanti Bankası’nın temiz enerji projelerine yönelik kullandırdığı kredilere yurtdışından destek sağlanması açısından büyük önem taşıyan kredi, ilk 3 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli olarak imzalandı.

12 YIL VADELİ TEMİNATSIZ KREDİ
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Proparco ile imzalanan kredi anlaşması, Garanti’nin uluslararası finans kuruluşlarıyla olan güçlü bağını, deneyimli ekibinin uzmanlığını ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısını bir kez daha kanıtladı, sektördeki öncü konumunu pekiştirdi. Yurtdışı piyasalardaki belirsizliğe rağmen, 12 yıl vadeli teminatsız kredi anlaşmasını başarıyla imzalayarak, uluslararası bankaların, yatırımcıların ve finans kuruluşlarının Türkiye’de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonumuzu ortaya koyduk. Anlaşma ayrıca sürdürülebilirlik politikalarımız doğrultusunda, toplum ve çevreye yarattığımız değeri artırmak için bize itici güç olacaktır” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.