Galata Wind

Doğan Holding bünyesinde bulunan ve yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimi yapan Galata Wind, 2022 yılı Faaliyet Raporu’na göre 2023 yılında Galata Wind yatırım hedefi, 1,8 ile 2 milyar TL arasında.

2022 Faaliyet Raporu’nda yer verilen 2023 Galata Wind yatırım hedefleri arasında, şirketin yıl sonuna kadar 800 bin ila 815 bin MWh arasında elektrik üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediği görülüyor. Rapor aynı zamanda, şirketin depolamalı elektrik santralleri kurulmasına ilişkin vizyonu doğrultusunda, 2022 yılında yaptığı 10 adet rüzgâr ve 1 adet güneş enerjisi santrali başvurularının, 11 farklı ilde toplam 550 MW kurulu güce denk geldiğini ortaya koyuyor.

Öte yandan 2023’ün ilk çeyrek dönemine ait finansal sonuçlarını açıklayan Galata Wind, ilk çeyrekte esas faaliyet kârını, bir önceki yıla göre yüzde 9 artırarak 286 milyon TL seviyesine yükseltti ve satış gelirlerinde 337 milyon TL ciro açıkladı. Şirketin 2023 yılının ilk çeyreğinde rüzgar enerjisi üretimi 175.893,9 MWh’ye ve güneş enerjisi üretimi de 9.121,5 MWh’ye ulaştı. Operasyonel başarılarının finansal sonuçlara yansımasıyla 2023 yılının ilk çeyrek FAVÖK marjını yüzde 79 seviyesinde tutmayı başaran Galata Wind net nakit pozisyonu elde etti.

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan: “Avrupa ülkelerindeki rüzgar ve güneş projeleriyle ilgileniyoruz”

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan
Galata Wind CEO’su Burak Kuyan

Şirketin finansal sonuçlarını değerlendiren Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, “Büyüme stratejimiz doğrultusunda, yurt içi ve yurt dışında satın alma olanaklarını yakından takip ediyoruz. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak Muğla’da Alapınar Rüzgâr Elektrik Santrali’ni geçtiğimiz yıl eylül ayında devraldık. Bu önemli adımın yanı sıra Taşpınar Hibrit GES projemizi, 2023’ün ilk yarısında 17 MW ile kısmen faaliyete almayı hedefliyoruz.

Ayrıca hâlihazırdaki santrallerimizde de kapasite artışına odaklanarak ülkemize sunduğumuz temiz enerji miktarını daha da yukarı taşımak istiyoruz. Bu doğrultuda Taşpınar RES için yaptığımız 13 MW’lık ve Mersin RES için yaptığımız 39 MW’lık kapasite artış başvurularımız EPDK tarafından onaylandı. Biliyoruz ki, gezegenimizin sürdürülebilirliği için çok daha fazla temiz enerjiye ihtiyacımız var. Galata Wind olarak biz de bunun için çalışıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakacağız” dedi.

Galata Wind’in bugüne kadar izlediği büyüme stratejisini önümüzdeki dönemde de sürdüreceğini vurgulayan Burak Kuyan, sözlerine şöyle devam etti: “Yatırımlarımızın, 2023-2024 yıllarında daha da ivme kazanmasını planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde satın alımlar yoluyla büyürken bakışlarımızı yurt dışına çevirdik. Özellikle Avrupa’daki ülkelere odaklandığımızı belirtmek isterim.  Burada inşaata hazır projeler veya sıfırdan geliştirilecek olan rüzgâr ve güneş projeleri ile ilgileniyoruz.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.