Fiba Yenilenebilir Enerji

Portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan ve faaliyetlerini sıfır karbon hedefiyle yürüten, Fiba Yenilenebilir Enerji ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan 14 rüzgâr, beş  güneş santrali ile 580 megavat (MW) üzerinde kurulu gücü bulunan Fiba Yenilenebilir Enerji “GRI Standartları” ile uyumlu olarak hazırladığı raporda; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularını içeren ilkelere hizmet etmeyi amaçladı.

Koray Kıymaz: “2025 yılına kadar kurulu gücümüzü yüzde 25 artırmayı planlıyoruz”

Sürdürülebilirlik ilkesini üretim süreçlerinden tedarik zincirlerine kadar tüm süreçlerine entegre ettiklerini ve faaliyetlerini Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) normlarına uygun bir iş kültürü oluşturarak yürüttüklerini belirten Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz, “Ülkemizde önümüzdeki beş yıl içinde yarı yarıya büyümesi beklenen yenilenebilir enerji alanında, kuruluşumuzdan bugüne kadar cesur adımlar attık.

Türkiye’nin en doğusundaki ve en yüksekteki RES’ini kuran, Türkiye’nin en büyük rüzgâr enerjisi üreticilerinden biri olma hedefiyle yenilenebilir kaynaklara odaklanan bir kurum olduk. Karbon nötr olmayı hedefleyen bir şirket olarak planımız, 2025 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji alanında gerçekleştireceğimiz yatırımlarla kurulu gücümüzü yüzde 25 daha artırmak” diyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.