Evde enerji tasarrufu

Enerji maliyetleri günden güne artıyor. Tüketicilerin elektrik faturalarını düşürmek için yapabilecekleri pek çok basit şey var aslında. Yaşadıkları evlerde alabilecekleri bazı önlemlerle konforlarından taviz vermeden enerji maliyetlerini aşağı çekmeleri mümkün.

Evde enerji tasarrufu yapmanın elektrik faturalarını aşağı çekmek dışında sürdürülebilir bir çevre ve yeşil ekonomiye katkı sağlamak açısından da pek çok etkisi var; Enerji tasarrufu yaparak, doğal kaynakların tükenmesini ve çevresel etkilerini azaltabilirsiniz. Elektrik, doğalgaz ve diğer enerji kaynaklarının kullanımı, genellikle karbondioksit (CO2) ve diğer sera gazlarının salımına yol açar. Bu gazlar, iklim değişikliği ve çevresel sorunların kaynağıdır. Enerji tasarrufu yapmak, sera gazı emisyonlarını azaltarak çevre üzerinde olumlu bir etki yaratır.

Evinizin çatısına güneş enerjisi paneli kurabilirsiniz

Dünya nüfusu sürekli olarak artarken, buna bağlı olarak da enerji talebi hızla artıyor. Sınırlı enerji kaynaklarına sahip olduğumuz için enerji tasarrufu, sürdürülebilir bir enerji tüketimi için önemli. Enerjiyi verimli bir şekilde kullanarak gelecek nesillerin de enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir dünyaya katkıda bulunabiliriz.

Ayrıca enerji tasarrufu yaparak enerji tüketiminizi azaltabilir ve bağımsızlığınızı artırabilirsiniz. Örneğin, evinizin çatısına güneş paneli koyarak kendi elektriğinizi üretebilirsiniz. Bu şekilde, enerji şirketlerine olan bağımlılığınızı azaltabilirsiniz.

İBB’ye bağlı İstanbul Enerji tarafından hazırlanan “Evde Enerji Tasarrufu 12 Altın Bilgi” çalışması tüketicilerin evlerinde alabileceği basit önlemleri maddeler haline sıralıyor.evde enerji tasarrufu sağlama önerileri

İşte evde enerji tasarrufu için öneriler

Led Aydınlatma Kullanımı
Evinizdeki aydınlatma elemanlarını led teknolojisine dönüştürerek aydınlatma giderlerinde yüzde 60’a yakın tasarruf sağlayabilirsiniz.

Isı Yalıtım Çözümleri
Binanıza dış cephe yalıtımı yalıtımı yaptırarak, yıllık doğalgaz tüketiminizden yüzde 50 civarında tasarruf sağlayabilirsiniz.

Çift Cam İzolasyonu
Pencere ve kapılarda çift cam uygulamaları ve güçlü izolasyonla ısı kayıplarını azaltmak mümkün.

Beyaz Eşya Tercihleri
Beyaz eşya satın alırken enerji verimliliği yüksek, A + + + enerji sınıfı ürünler tercih ederek elektrik faturalarında yüzde 35’e yakın tasarruf sağlayabilirsiniz.

Termostat Kullanımı
Oda termostatı kullanmak suretiyle 18-21 derecelerde ideal ısı şartları oluşturup enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Radyatör Bakımı
Radyatör bakımını düzenli yaparak verimli çalışmasını sağlayabilir, enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Kombi Kullanımı

Bina hacmine uygun, enerji tasarruflu kombi seçimi ve düzenli bakımı ile enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Akıllı Priz Kullanımı
Akıllı priz kullanımıyla cihazları kullanılmadığı zamanlarda kapatarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Isı Pompası Kullanımı
Isıtma ve soğutmada ısı pompası kullanarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Ütü Kullanımı
Ütü seçiminde verimli enerji sınıfındaki ürünleri tercih edebilir, düzenli ütü bakımı yaparak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Elektrikli Ev Aletleri Kullanımı
Elektrikli ev aletleri prize takılı olduğunda enerji harcadığından, enerji tasarruf etmek için kullanmadığınız zamanlarda fişten çekebilirsiniz.

Elektrikli Süpürge Bakımı
Elektrikli süpürgelerin filtrelerini temizleyerek enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.