Aktif Bank GES

2017 yılından bu yana güneş, rüzgâr, hidroelektrik, biyogaz gibi alanlarda yaklaşık 315 megavat (MW) yenilenebilir enerji projesine finansman sağlayan Aktif Bank, bu kez kendi enerji ihtiyacını karşılamak üzere güneş enerjisi santrali yatırımı kararı aldı.

Aktif Bank, genel müdürlük, iştirakler ve şubeler dahil olmak üzere toplam enerji tüketimini, yenilenebilir kaynaklardan sağlayabilecek.

Aktif Bank yönetimi her yıl en az 10 milyon TL ve üzerinde enerji maliyeti tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca
Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca

Türkiye’nin kendi enerji ihtiyacını kendi GES tesisi ile karşılayan ilk bankası olma yolunda adım atmaktan gurur duyduklarının altını çizen Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, “Yaşadığımız pandemi süreci dünyamızın sürdürülebilirliğinin hayati olduğunu bizlere gösterdi. Karbon emisyonunun giderek önem kazandığı günümüzde, Avrupa’da yaşanan enerji krizi de enerjide dışa bağımlılığı azaltmanın önemini gözler önüne seriyor.

“10 yılda 13 bin ton karbon salımını engellemeyi amaçlıyoruz”

Bu anlayışla ve enerji sektöründeki engin deneyimimizin verdiği güçle, biz de kendi GES tesisimizi kurmaya karar verdik ve bu yönde adımlarımızı hızlandırdık.

Hedefimiz 1,15 MWe/1,35 MWp üretim kapasiteli güneş enerji santralimiz ile; genel müdürlük, iştiraklerimiz ve şubelerimizdeki tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlamak. Böylece önümüzdeki 10 yılda 13 bin ton karbon salımını da engellemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.