Ana Sayfa Etiketler GÜYAD

Etiket: GÜYAD

Cem Özkök: Yenilenebilir enerjiye ve yerli sanayiye YEKDEM benzeri destekler

İstanbul'da enerji editörleriyle bir araya gelen Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Başkanı Cem Özkök, Türkiye'nin yenilenebilir enerji gündemini ve bu alandaki son gelişmeleri değerlendirdi. Özkök, sanayicilerin...

Yenilenebilir enerji sektörü depremzedeler için seferber oldu

Yenilenebilir enerji sektör kuruluşları; GÜYAD, TÜREB, GÜNDER  ve GENSED 10 ilde depremzedelere hem maddi hem de teknik insan gücü ile destek olmak için seferber oldu.

Güneş enerjisinde 2035’e kadar yüzde 500 artış hedefleniyor

Enerji Bakanlığı tarafından yayımlanan Ulusal Enerji Eylem Planı'na göre, yenilenebilir enerji kaynakları arasında en büyük kapasite artışı güneş enerjisinde olacak. Güneş enerjisi kurulu gücünün 2035'te 52,9 gigavata yükselmesi planlanıyor.

Büyümenin büyük kısmı lisanssız güneş enerjisinde olacak

PwC Türkiye Şirket Ortağı Murat Çolakoğlu, elektrik tüketiminde yıllık en az yüzde 3’lük büyüme öngörüldüğünü, bunun büyük bir kısmının lisanssız güneş enerjisi sektöründe gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Çatı üstü GES projeleri 250 milyon dolarlık gaz ithalatını önledi

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, GES kurulu gücünün artırılmasının doğal gaz ithalatını azalttığını belirterek, kendi enerjisini üretmek isteyen sektör ve sanayi kuruluşlarının çatı üstü GES uygulamalarına izin veren tüm alanları değerlendirmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Yenilenebilir enerjide 5 yılda 35 GW artış sağlanabilir

Yenilenebilir enerji sektör temsilcileriyle biraraya gelen IEA Başkanı Fatih Birol, yenilenebilir enerji alanında Türkiye’ye dair tahminlerin teşvik edici olduğunu belirterek, “Böyle devam edilirse 5 yılda 35 GW’lık artış sağlanabilir” dedi.

GÜYAD Başkanı Özkök: “Sektörün TÜSİAD’ı olacağız”

Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) 4. Olağan Genel Kurulu’nda ismini ‘Yenilenebilir Enerji Yatırımcıları Derneği’ olarak değiştirdi. Yeniden Seçilen GÜYAD Başkanı Cem Özkök, “Sektörün TÜSİAD’ı olacağız” dedi.

Enerji sektörü sanayiciye karşı YEKDEM’i savundu

Yenilenebilir enerji alanındaki 6 dernek başkanının yanı sıra Elektrik Üreticileri Derneği ve Enerji Ticaret Derneği “YEKDEM iyi ki var” başlığıyla yaptıkları ortak açıklamayla sanayicilerin YEKDEM tarifesiyle ilgili şikayetlerine yanıt verdi.

Koronavirüs 700 milyon dolarlık güneş yatırımını riske soktu

Türkiye güneş enerjisi sektörü koronavirüs krizi nedeniyle ön lisansı alınmış inşaatı devam eden 700 milyon dolarlık güneş projesi için YEKDEM süresinin 8-12 ay arasında uzatılmasını talep ediyor.

“YEKDEM aynı şartlarla uzatılmalı”

Enerji Bakanı Fatih Dönmez’i ziyaret eden güneş sektörünün dernekleri GÜNDER, GENSED ve GÜYAD başkanları, YEKDEM olarak bilinen Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’nın aynı şartlarla uzatılması yönünde ortak görüşünü iletti.