Ana Sayfa Etiketler Avrupa

Etiket: Avrupa

Avrupa için yeşil hidrojen pazarının başlangıcı

Portekiz, ulusal gaz şebekesine yeşil hidrojen satma hakkı için yakın zamanda öncü bir ihale başlatacak. Portekiz, yeşil hidrojenin ulusal gaz şebekesine enjekte edilmesi için satma...

Avrupa iklim fonu yatırımlarında liderlik ediyor

Avrupa iklim yatırımında öncü olurken, ABD ve Çin bu alanda hızla adımlarını atıyor. İklim fonları ve sürdürülebilir yatırımların geleceğini keşfedin

Kış büyük olacak

Yaşananlara kayıtsız kalması imkânsız hale gelen Putin Rusya’sının karşı reaksiyonu son derece sert nitelikte olmuştur. Rusya’nın Kuzey Akım 1 üzerinden doğal gaz akışını süresiz şekilde durdurduğunu açıklamasını bu kapsamda ele almak mümkün.

“Türkiye’de elektrikli araç pazarı henüz oluşmadı”

LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, elektrikli araçların Türkiye’de bir alternatif olabilmesi için vergi ve şarj altyapısı desteği gerektiğini belirtti. Oktay, "Türkiye'de henüz elektrikli araç pazarı tam olarak oluşmadı" dedi.

Avrupa’da 65 GW rüzgar türbini 2028’de ömrünü tamamlayacak

Uluslararası enerji danışmanlık kuruluşu Wood Mackenzie tarafından hazırlanan rapora göre, Avrupa genelinde tasarım ömürleri 2028 yılında sona ermesi beklenen ve toplam kapasitesi 65 GW seviyesinde olan rüzgar türbini bulunuyor.

Avrupa elektriğinin yüzde 19’unu rüzgardan karşılıyor

Avrupa kıtasında rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi 153.7 GW’ye ulaşarak elektrik talebinin ortalama yüzde 19’unu karşılıyor.