Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, EUROGIA2020’ye gelen proje başvurularının son dönemde enerji verimliliği ve depolama teknolojilerine odaklanmış durumda olduğunu bildirdi.

Murat Pınar, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği’nin yeni teknolojiler ve projeler geliştirilmesi için oluşturduğu EUREKA İngiltere’nin Dönem Başkanlığı kapsamında Edinburg’da düzenlenen “Networking Toplantısı”nda, yenilenebilir enerji ve enerji üretiminde karbon ayak izinin azaltılmasına ilişkin projelere destek verdiğini belirtti.

Aynı zamanda EUREKA çatısı altında faaliyet gösteren EUROGIA2020 Topluluğunun dönem başkanlığını da yürüten Pınar, temel hedeflerinin enerji teknolojilerini desteklemek olduğunu ifade ederek, “2008 yılından bu yana toplam 44 projeyi fonlanmaya uygun bulan EUROGIA2020, Avrupa Araştırma Bölgesi’nde faaliyet alanı tüm enerji değer zincirini kapsayan tek program. EUROGIA2020’ye gelen proje başvuruları son dönemde enerji verimliliği ve depolama teknolojilerine odaklanmış durumda.

40 ÜLKE KAMUSAL OLARAK FONLUYOR

Gelen başvurular bize Avrupa’nın önümüzdeki dönemde ajandasının ne olacağı konusunda ipuçları veriyor ve bu yıl oluşturulan Avrupa Komisyonu Stratejik Enerji Teknoloji Planı bizim verdiğimiz katkılarla oluşturuluyor” diye konuştu.

Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere 40 ülkenin kamusal olarak fonladığı uluslararası bir organizasyon olan EUROGIA2020, Türkiye, Avusturya, Kanada, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İsrail, Monako, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya, Güney Afrika ve İngiltere tarafından destekleniyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.