SWM Motor Türkiye'de üretim SWM Motor elektrikli araç üretimi SWM Motor yeni modeller

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden SWM Motor, Türkiye’de üretim yapma planlarını hızlandırdı. Şirket, Türkiye pazarına yönelik başvurularını tamamladı ve üretim tesisi kurma hazırlıklarına başladı.

ATMO Group CEO’su Anton Chernov, “Türkiye’deki tesis, yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip olacak ve hem Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılayacak hem de Balkan ülkeleri ve AB pazarlarına ihracat yapacak” dedi.

Türkiye pazarına giriş ve üretim planları

SWM Motor, Türkiye’ye ilk adımını 2023 yılının sonunda atarak Türkiye pazarını global büyüme stratejisinin ana merkezlerinden biri olarak belirledi. Bu kapsamda, Türkiye’de üretim yapmak için resmi başvurularını tamamladı. ATMO Group, bu hamle ile agresif büyüme planlarını yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

Ürün yelpazesi ve yeni modeller

SWM Motor, Türkiye pazarına G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari araç modeli X30L EV ile giriş yaptı. Haziran ayında ise ürün yelpazesine yeni bir D-SUV modeli olan G05’i ekledi. Bu adım, Türk tüketicilerine geniş bir model seçeneği sunmayı amaçlıyor.

SWM Motor Türkiye'de üretim SWM Motor elektrikli araç üretimi SWM Motor yeni modeller
SWM G03F

Üretim kapasitesi ve yatırım planları

ATMO Group CEO’su Anton Chernov, Türkiye’deki yatırım planları hakkında şunları söyledi: “Türkiye’de yatırım yapmaya ve projeler geliştirmeye büyük ilgi duyuyoruz. Türkiye’deki çalışan sayımızı geçen yıla göre iki katına çıkardık ve gelirimiz her yıl artıyor. Uzun vadeli bir gelişim planımız var. Şu anda yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip bir tesis üzerinde çalışıyoruz. Bu tesis, Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılayacak ve aynı zamanda Balkan ülkeleri ve AB bölgesine ihracat yapacak.”

Yerel işbirlikleri ve hükümetle görüşmeler

Chernov, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile üretim için görüşmelere başladıklarını belirtti. Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile de görüşmeler devam ediyor. Yeni projeler için güçlü yerel ortaklarla aktif iletişim halinde olduklarını belirten Chernov, yatırım projesi hakkındaki nihai kararın, devletten sağlanacak destek tedbirlerine bağlı olacağını ifade etti.

Elektrikli ve hibrit araç üretimi

Chernov, Türkiye’de modern hibrit ve elektrikli araçlar yanı sıra ticari araçlar üretmeyi planladıklarını vurgulayarak, “Tüm detayları netleştirmek için aktif olarak çalışıyoruz ve bu konuda devletin desteğini ve aktif yardımını umuyoruz.” dedi.

SWM Motor Türkiye'de üretim SWM Motor elektrikli araç üretimi SWM Motor yeni modeller
SWM G01

Türkiye’deki potansiyel ve gelecek planları

SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu ise Türkiye’de markaya yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Yasal düzenlemelerdeki değişikliklerle birlikte mevcut iş modelimizi yerel üretim seçeneklerini de içerecek şekilde gözden geçirdik. Türkiye, uzun vadeli iş geliştirme açısından yüksek potansiyele sahip bir bölge. Profesyonel ve güçlü bir bayi ağı kurduk ve yeni ortaklar katılmaya devam ediyor. Satış sonrası hizmetler ve yedek parça tedarikinde genişleyen bayi ağımızla müşterilerimizi destekliyoruz. İlk parti araçlarımız Türkiye yollarında ve müşterilerden aldığımız olumlu geri dönüşler, markamızın imajına katkı sağladı. Amacımız, Türk müşterilere yüksek kaliteli SUV modellerini uygun fiyatlarla sunmaya devam etmek ve Türkiye’deki operasyonlarımızın gelişimine yatırım yapmayı sürdürmektir.” ifadelerini kullandı.

SWM Motor’un Türkiye’deki yatırım planları, şirketin küresel büyüme stratejisinin bir parçası olarak önemli bir adım. Bu yatırım, Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılamayı ve aynı zamanda Balkan ülkeleri ve AB pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor.

SWM Motor

SWM Motor, İtalyan kökenli bir otomotiv üreticisi ve Çin’in önde gelen otomotiv gruplarından Shineray Group bünyesinde faaliyet göstermekte. Şirket, geniş ürün yelpazesi ve yenilikçi teknolojileriyle tanınmakta. SWM Motor, hem içten yanmalı motorlu hem de elektrikli araç üretimi konusunda uzmanlaşmış durumda ve dünya genelindeki birçok pazarda faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarına 2023 yılı sonunda giriş yaparak, Türk tüketicilerine çeşitli araç modelleri sunuyor. 

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Şarj edilebilir hibrit otomobillerde ÖTV indirimi kapıda” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.