Çin'in Ucuz Hidrojen Elektrolizörleri Batılı Elektrolizörlere Karşı Çin Maliyeti Çin'in Yeşil Hidrojen Projesi

Çin Enerji Mühendislik Grubu (Energy China) tarafından açıklanan ihale sonuçları, Çin’de üretilen hidrojen elektrolizörlerinin Batılı eşdeğerlerine göre iki ile beş kat daha ucuz olduğunu ortaya koyuyor.

Bu ihale, Çin’deki en büyük kamu elektrolizör ihalesi olarak biliniyor ve Çin Enerji Mühendislik Grubu tarafından yönetiliyor. Açıklanan sonuçlar, elektrolizörlerin maliyetleri hakkında ender rastlanan detaylı bilgiler sağlıyor. Bu ihalede toplamda on dört Çinli elektrolizör üreticisi, rekabetçi fiyat teklifleriyle kazananlar arasında yer aldı.

Teklif edilen fiyatlar ve ortalama maliyetler

5MW’lık alkalin elektrolizörler için, on bir üretici tarafından ortalama her biri için yaklaşık 7.5 milyon Çin Yuan’ı (yaklaşık 1.05 milyon ABD doları) değerinde teklifler sunuldu. Bu, megavat başına 210,000 ABD doları anlamına gelmektedir. Ayrıca, 1MW PEM elektrolizörler için beş OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) tarafından ortalama her biri için yaklaşık 5.67 milyon Çin Yuan’ı (yaklaşık 630,000 ABD doları) değerinde teklifler verildi.

Çin'in Ucuz Hidrojen Elektrolizörleri Batılı Elektrolizörlere Karşı Çin Maliyeti Çin'in Yeşil Hidrojen Projesi

Çin ve batı makinelerinin karşılaştırılması

Finansal danışmanlık şirketi EY’in Şubat ayında yayınladığı rapora göre, alkalin elektrolizörlerin ortalama maliyeti, megavat başına 700,000 ila 1.1 milyon ABD doları arasında değişmekte. Bu oran, Energy China ihalesindeki ortalama 210,000 ABD doları/MW maliyetine kıyasla üç ila beş kat daha yüksek. PEM elektrolizörlerin ortalama maliyeti ise megavat başına 1.2 milyon ila 2 milyon ABD doları arasında, bu da Çin ihalesinde belirlenen ortalama 630,000 ABD doları/MW maliyetinin iki katı.

Dünyanın en büyük yeşil hidrojen projesi

Energy China, 640MW elektrolizör kullanarak dünyanın en büyük yeşil hidrojen projesinin inşasına başladığını açıkladı. Bu ihale, Aralık 2023’ten Kasım 2024’e kadar şirket tarafından yatırım yapılan veya inşa edilen projeler için hidrojen üretim ekipmanlarının tedarik edilmesi için düzenlendi. Toplam tahmini miktar 125 set olarak belirlendi.

Performans ve maliyet değerlendirmeleri

Bazı organizasyonlar, elektrolizörlerin maliyetlerini yayınlamış olsa da, farklı elektrolizörlerin farklı verimlilikleri, çalışma aralıkları, akım yoğunlukları ve ömürleri olduğundan, sadece başlangıç maliyetine dayalı karşılaştırmalar yapmak, hidrojenin gerçek seviyelendirilmiş maliyetini (LCOH) anlamak için yeterli değil.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.