2023 AB Güneş Enerjisi Rekorları SolarPower Europe Pazar Analizi AB Güneş Enerjisi Politikaları ve Geleceği

Avrupa Birliği üye devletleri, SolarPower Europe’un raporuna göre, son 12 ayda rekor kıran 56 GW güneş enerjisi (PV) kapasitesi kurdu. Ancak, enerji fiyatlarının stabilizasyonu ve faiz oranlarının yükselmesiyle bu ‘başarı hikayesi’nin sona erebileceği uyarısı yapılıyor.

2023 yılında AB, 56 GW’lık bir artış göstererek, üç yıl üst üste %40’lık büyüme hızına ulaştı. Almanya 14.1 GW ile öncülük ederken, İspanya 8.2 GW ile izledi.

Geleceğin trendleri: Yavaşlama ve politika değişiklikleri

SolarPower Europe, enerji fiyatlarının düşmesi ve PV geliştirme alanındaki zorluklarla, önümüzdeki yıl büyümenin sadece %11 olacağını tahmin ediyor. Avrupa’nın 2030 hedefine ulaşması için yıllık 70 GW güneş enerjisi kapasitesi kurulumu gerektiğini belirten SolarPower Europe CEO’su Walburga Hemetsberger, bu hedefin önemini vurguluyor​.

AB’nin güneş enerjisi stratejisi ve eylem planları

2022’de yayınlanan REPowerEU paketi, 2025’e kadar neredeyse 320 GWac (400 GWdc) ve 2030’a kadar 600 GWac (750 GWdc) hedeflerini içeriyor. Ayrıca, yeni binaların çatılarında güneş enerjisi paneli kullanımını zorunlu kılan bir inisiyatif ve Solar PV Sanayi İttifakı gibi önlemleri de kapsıyor.

2023 AB Güneş Enerjisi Rekorları SolarPower Europe Pazar Analizi AB Güneş Enerjisi Politikaları ve GeleceğiPolitika ve yatırım ihtiyaçları

SolarPower Europe, izin süreçlerinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir, çeşitlendirilmiş güneş enerjisi tedarik zincirlerinin genişletilmesi için politika değişiklikleri öneriyor.

Avrupa’nın güneş enerjisi geleceği ve çevresel düzenlemeler

Avrupa Komisyonu’nun güneş enerjisi için ilk çevresel kuralları ve Zorla İşçilik Yasası gibi girişimler, tedarik zincirinin daha sürdürülebilir ve şeffaf hale gelmesini sağlayacak.

İşgücü ve Eğitim: Güneş Enerjisinin Geleceği için Kritik Unsurlar

SolarPower Europe, 2025’e kadar güneş enerjisi sektöründe yaklaşık 1 milyon kişinin istihdam edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu, 2022’deki 648.000 kişilik işgücünden önemli bir artışı temsil ediyor​​. AB, üye devletleri bu alandaki beceri açığını analiz etmeye ve ilgili eğitim programları geliştirmeye teşvik ediyor​​.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.