Çin güneşten yeşil enerji üretim projesi

Çin’de Sinopec şirketi tarafından Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde inşa edilen güneş enerjisinden yeşil hidrojen üreten tesisi devreye girdi.

10 bin ton kapasiteli fotovoltaik yeşil hidrojen pilot projesi, Sincan’daki bol güneş enerjisinden yararlanarak elde edilen elektrikle yeşil hidrojen üretiyor.

Sincan’ın Kuçar şehrindeki yeni tesisin, yeşil hidrojenin büyük potansiyelinden büyük ölçekte yararlanarak karbon emisyonlarının azaltılmasını gerçekleştirmek için sektöre bir örnek oluşturması bekleniyor. İnşaatı Mart 2022’de başlayan proje, esas olarak fotovoltaik enerji üretimi, enerji dönüşümü, elektrolitik hidrojen üretimi, hidrojen depolama ve taşıma konularını ele alıyor ve başka destekleyici tesislere de sahip.

Saatte 210 bin metreküp hidrojen depolayabiliyor

Sinopec tarafından kurulan tesis saatte 210 bin metreküp hidrojen depolayabiliyor ve 28 bin metreküp hidrojen taşıyabiliyor. Yeşil hidrojen tanıtım projesi olarak tesis, hidrojen üretmek için geleneksel doğal gaz yerine güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerjiye dayanıyor. Sinopec şirketi bunun yıllık 485 bin ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasına yardımcı olacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Sinopec, şu anda her yıl yaklaşık 4,5 milyon ton hidrojen üretiyor ve kullanıyor. Çin’in önde gelen hidrojen enerjisi şirketi olma çabaları kapsamında 100’den fazla hidrojen yakıt istasyonu inşa etti.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.