Ana Sayfa Etiketler Çin

Etiket: Çin

Çin’in grafit ihracatındaki sınırlamalar: Elektrikli araç üretimine etkisi

Çin'in grafit ihracatındaki sınırlamaları, küresel yeşil enerji ve sürdürülebilirlik hareketini nasıl etkileyecek? Türkiye'ye etkileri nasıl gelişecek?

Yeşil ekonomi Çin’de hammaddede talep patlamasına yol açıyor

Çin, yeşil ekonomi ve yenilenebilir enerji sektöründeki büyümesi ile hammadde talebinde dikkat çekici bir artış yaşıyor. Bu durum, ülkenin ekolojik dönüşüm sürecine olan bağlılığını gösterirken,...

Avrupa iklim fonu yatırımlarında liderlik ediyor

Avrupa iklim yatırımında öncü olurken, ABD ve Çin bu alanda hızla adımlarını atıyor. İklim fonları ve sürdürülebilir yatırımların geleceğini keşfedin

İngiltere enerji depolamada Çin teknolojisini kullanacak

Birleşik Krallık, temiz enerji açığını Çinli Huaneng'in yenilenebilir enerji depolama çözümüyle kapatıyor. Detayları öğrenin.

Rosatom, hidrojen enerjisi alanında işbirlikleri gerçekleştiriyor

Rosatom, Rusya'nın Vladivostok kentinde gerçekleşen 8. Doğu Ekonomi Forumu'nda hidrojen enerjisi alanında önemli iş birliği anlaşmalarına imza attı. Bu anlaşmalar, temiz enerji hedeflerine ulaşma...

Çin, yenilenebilir enerji kaynaklarında elde ettiği gelirle liderliğe oynuyor

Çin, yenilenebilir enerji geliriyle Amerika'yı geride bırakıyor. Çin'in temiz enerji liderliği ve sektördeki üstünlüğüyle ilgili detaylar makalemizde.

Çin’in güneşten yeşil hidrojen üreten tesisi üretime başladı

Çin’de Sinopec şirketi tarafından Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde inşa edilen güneş enerjisinden yeşil hidrojen üreten tesisi devreye girdi.

Pekin’de yeşil fabrika sayısı 112’ye çıktı

Çin’in başkenti Pekin’de “yeşil fabrika” olarak adlandırılan düşük karbonlu üretim tesislerinin sayısının 112’ye çıktığı bildirildi.

Çin’in lityum üretimi 400 gigavat saate ulaştı

Çin’in lityum üretim miktarı geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 43 artarak 400 GWh’ye ulaşırken, lityum ihracatı da aynı dönemde yüzde 58 arttı.

Elektrikli araçta kablosuz şarj dönemi

Çin’in Suzhou kentinde kablosuz şarj yapabilen akıllı şarj istasyonu kuruldu. Akıllı telefonlara benzer şekilde çalışan istasyon sektör açısından önemli bir gelişmeyi işaret ediyor.