Çin lityum karbonat üretimi

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yapımı tamamlanan lityum karbonat tesisi üretime başladı.

Yıllık 120 bin ton lityum karbonat üretecek olan ve Xinjiang’ın Bayingol Moğol Özerk vilayetindeki Ruoqiang ilçesinin bir endüstri parkında yer alan proje, Çin’de alanındaki en büyük tesis konumunda.

Tolam 4,6 milyar Yuan (yaklaşık 634 milyon dolar) yatırımla gerçekleştirilen projeye 2022 yılının Eylül ayında başlanmıştı. Projenin madeni çıkarma, işleme ve eritmeden oluşan endüstri zinciri iki evrede inşa edilecek. İkinci evrenin de tamamlanması sonrasında projenin üretim kapasitesi 120 bin tonu aşarak 30 milyar Yuan pazarlama getirisi sağlayacak ve 1.500’den fazla çalışana istihdam olanağı yaratacak.

1,2 milyon tonluk rezerv olduğu tahmin ediliyor

Lityum karbonat, öncelikle lityum-iyon aküsü katot malzemesi olarak ve aynı zamanda akü yapım ve enerji depolama endüstrilerinde geniş ölçüde kullanılıyor. Lityum kaynaklarının çok bol olduğu bilinen Ruoqiang ilçesinde tahminen 1,2 milyon tonluk bir rezerv olduğu düşünülüyor. Söz konusu proje, yerel kaynak avantajından kaldıraç gibi yararlanarak, onu ekonomik ve endüstriyel kazanca dönüştürüyor. En son teknolojileri kullanan proje, hem ülke için yüksek kalite lityum karbonatı güvenceye alıyor hem de aynı anda üretim maliyetini düşürüyor ve üretimde etkinliği yükseltiyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.