Çimsa’dan 3,3 megavatlık Güneş Enerjisi Yatırımı

3,3 MW kurulu güce sahip Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini Afyon Fabrikası’nda 52 milyon TL yatırım ile kuran Çimsa, yıllık 4,2 milyon kilo vat elektrik enerjisi üretecek.

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Afyon Fabrikası’nda Türkiye çimento sektörünün en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kurmaya hazırlanıyor. Santral 3,3 MW kurulu güce sahip olacak ve yıllık 4,2 milyon kilo vat (kW) elektrik enerjisi üretecek.

60 bin metrekarede 7.479 güneş paneli

Çevresel performansını geliştirerek sürdürülebilir bir yaşama katkı sağlamak amacıyla yenilenebilir enerjilere yatırım yapan Çimsa, kurulacak tesiste üretilecek elektrik miktarının 3.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına eş değer olacağını belirtildi.

60.000 m² alanda 7.479 adet güneş panelinin kullanılacağı ve 2023 yılının 4. çeyreğinde aktif olacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinde, yıllık 2.000 ton karbondioksit (CO₂) tasarrufu sağlanarak 2 milyon ağacın CO₂ nötrleme kapasitesine denk gelen miktarda katkı yaratılması hedefleniyor.

Umut Zenar: Hedef, yeşil dönüşüm ile döngüsel ekonomiye geçiş

Çimsa’da yeşil dönüşümün gerekliliklerini yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Çimsa CEO’su Umut Zenar, “Öncelikle iklim değişikliği ile mücadelede güneş ve rüzgâr enerjisi gibi sürdürülebilir kaynakların kullanımı ülkelerin enerji stratejilerinde önemli yer tutuyor” dedi.

“Küresel emisyonların 2030’a kadar yarı yarıya azaltılması için yenilenebilir enerji kullanımına yönelik büyük çaplı bir dönüşüm yaşanması gerekiyor. Bu süreçte Çimsa olarak döngüsel ekonominin bir parçası olmaya devam etme hedefiyle, yeşil dönüşümün gerekliliklerini yerine getirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak için çok çalışıyoruz” dedi.

2010 yılından itibaren sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda

Çimsa’dan 3,3 megavatlık Güneş Enerjisi Yatırımı1972 yılında Mersin’de kurulan Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, bugün Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası ve Ankara’da bulunan öğütme tesisiyle üretim faaliyetlerini yürütüyor. 2010 yılından itibaren sürdürülebilirlik stratejilerini hazırlayan ve yatırımlarını bu doğrultuda gerçekleştiren Çimsa, yeni yatırımı ile enerji verimliliği ve karbon ayak izinin azaltılması konularında fark yaratacak.

Çimsa’nın CEO’su Umut Zenar:
“Sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında, karbon ayak izinin azaltılması, enerji verimliliği, çevre dostu ürünler gibi konulara odaklanmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz güneş enerjisi yatırımımızın tüm dünyanın ortak sorunu olan emisyonların azaltılması konusuna büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Beyaz Çimentoda İnovasyon: Çimsa

Beyaz çimento alanında dünyanın lider markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Cimsa Sabanci Cement BV aracılığıyla uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürmekte. Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılarken, paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri üretmekte.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum aluminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

Uluslararası arenada Çimsa Sabancı Cement BV

Sabancı Holding ve Çimsa’nın operasyonel ve finansal güçlerini birleştirerek global beyaz çimento pazarında lider bir oyuncu olma ve buna ilişkin daha verimli ve güçlü bir platform yaratma hedefi doğrultusunda; Sabancı Holding’in %60, Çimsa’nın %40 oranında sermayesine katıldığı Hollanda’da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV unvanlı şirket Kasım 2020’de kurulmuştur. 

Cimsa Sabanci Cement BV, bünyesine yeni kattığı Valensiya (İspanya)’daki beyaz çimento fabrikası, Houston (ABD)’de bulunan öğütme tesisi ve Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya) ve Sevilla (İspanya)’da bulunan terminalleri ile uluslararası bir beyaz çimento oyuncusu haline gelmiştir. Bu

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.