15. REW İstanbul, 21-24 Mart 2019 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek. Yurt içi ve yurt dışından binlerce profesyoneli ağırlayan fuarda, yine çöpten enerji üretiminden geri dönüşüm tesis ve ürünlerine, atık toplama ve taşıma araçlarından araç üstü ekipmanlara ve konteynerlere, kentsel temizlik çevre araç ve gereçlerinden çöp kumbaralarına, geri dönüşüm ve atık yönetimi tesislerinden, atıkların bertarafına yönelik teknolojilere kadar pek çok yenilik sergilenecek.

Fuar ayrıca, atık yönetimi, geri dönüşüm ve sürdürülebilir çevre gündemlerinin konuşulduğu, bir dizi konferansa da ev sahipliği yapacak.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de 2015 yılında çevresel harcamalar toplamı 25,9 milyar TL, çevresel gelirler ise 21,3 milyar lira oldu. 2016 sonu itibariyle ise 31,8 milyar TL çevresel harcama yapılırken, çevresel gelirler de 24,9 milyar TL’ye çıktı. İFO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Seda Bozkurt; “Doğru kurgulanmış atık yönetimi ile beraber gerçekleştirilecek geri dönüşüm ve geri kazanım uygulamaları, sürdürülebilir çevrenin geleceğini güvence altına alırken, üretiminin büyük bölümü ithal hammaddeye dayanan sanayimiz açısından da ucuz ve ekonomik kaynak sağlıyor” dedi.

1.5 MİLYAR LİRA ÇÖPTE KALIYOR

2005’ten bu tarafa düzenledikleri Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul’da gerek üretimden kaynaklı atıkların bertaraf edilmesi, gerekse bunların atık yönetim sistemleri ile ekonomiye yeniden geri kazandırılmasına yönelik yeniliklerin sergilendiğini vurgulayan Bozkurt, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle gelecek yıl Mart ayında 15.’sini gerçekleştireceğimiz REW İstanbul, çevre sorumluluğu olan tüm paydaşları doğrudan ilgilendiriyor” dedi.

Sanayi atıklarının uygun biçimde bertarafı ve geri kazanımı için Organize Sanayi Bölgeleri’nin büyük önem taşıdığını belirten Bozkurt, “Sayıları 308’e ulaşan OSB’lerin çevre karnesini iyileştirmek gerekiyor. Benzer durum evlerde de geçerli. TÜDAM rakamlarına göre Türkiye’de yalnızca yerleşim birimlerinde yıllık yaklaşık 6 milyon ton geri dönüştürülebilir atık oluşuyor ancak bunların yaklaşık 5 milyon tonu çöp sahalarına gömülüyor.

Söz konusu miktarın ekonomik değeri ise 1,5 milyar liranın üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla hem üretici kesimin, hem hane halkının hem de sektörel buluşmalara ev sahipliği yapan bizim gibi fuar organizasyonlarının, Türkiye’nin çevre geleceğinde önemli sorumlulukları bulunuyor” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.