BİM Bafra güneş enerjisi yatırımı BİM yenilenebilir enerji santralleri Samsun güneş enerjisi projeleri

Türkiye’nin önde gelen perakende zinciri BİM (IST: BIMAS), yenilenebilir enerjiye olan bağlılığını pekiştirerek Samsun’un Bafra ilçesinde kendi tesislerinin çatılarına kurduğu yeni bir güneş enerjisi santrali (GES) ile enerji ihtiyacını doğal kaynaklardan karşılama yolunda önemli bir adım attı.

Bu yatırım, BİM’in çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda enerji maliyetlerini azaltıyor ve yenilenebilir enerji kapasitesini artırıyor.

GES yatırımının özellikleri ve etkileri

Bafra’daki depo tesisinin çatısına entegre edilen güneş panelleri, 560 kWp kurulu güce sahip. Bu sistem sayesinde, tesis yılda 417 ton daha az karbon emisyonu üretirken, bu durum 6,220 ağacın işlevini görmekte. BİM bu yeni santral ile toplamda 18 güneş enerjisi santraline ulaştı. Bu santrallerin toplam gücü 27 MW.​​

BİM Bafra güneş enerjisi yatırımı BİM yenilenebilir enerji santralleri Samsun güneş enerjisi projeleriBİM’in yenilenebilir enerjiye katkıları ve gelecek planları

BİM, 2020 yılından itibaren güneş enerjisine yatırım yapmaya başlamış ve 2026 yılına kadar sera gazı yoğunluğunu 2019 yılına kıyasla %20 azaltmayı hedeflemekte. Şirket, toplamda 13,600 hanenin yıllık enerji tüketimine denk gelecek üretim kapasitesiyle yılda 22,400 ton karbon salımını önlemeyi başardı.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse BİM 14 şehirdeki depo çatılarına güneş enerjisi kurdu başlıklı makalemiz de inceleyebilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.