BİM Konya GES

Karbon salımının azalmasına destek vermek üzere depolarına güneş enerjisi sistemi (GES) kuran BİM Konya deposunda da güneş enerjisi santrali (GES) uygulamasına geçti.

Konya’da kurulan sistem Batman, İstanbul Arnavutköy, Iğdır ve Denizli’den sonra kurulan beşinci GES projesi oldu. 2,8 MW kurulu güç ile BİM GES projeleri arasındaki en yüksek güce sahiptir ve bu GES sayesinde deponun enerji tüketiminin % 100’ü güneşten karşılanacaktır.

Yılda 1900 ton karbon salımını azaltacak

Konya GES ile karbon salımında yılda 1.900 ton azalma sağlanacak. Bunun 51 bin 750 adet ağaç kazanımına eşit olduğu ve santralde yapılacak üretimin 1.415 hanenin yıllık enerji tüketimine denk geldiği belirtildi.

BİM GESŞimdiye kadar faaliyete geçirdiği 5 GES projesi sonucunda BİM güneş enerjisinde toplam 7,3 MW güce ulaştı. BİM kurulduğu günden bu yana tüm tüketicilerine yüksek kalitede ve uygun fiyatlı ürünleri ulaştırmanın yanında GES projeleriyle de çevre bilinci odağında ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.