TÜREB Başkanı İbrahim Erden

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) 20 Şubat’ta Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen 13.Olağan Genel Kurulu’nda TÜREB’in yeni yönetim ve denetim kurulunun seçilmesinin ardından dün yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısıda, RHG Enertürk Enerji Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Erden, TÜREB’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

TÜREB Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca PwC Türkiye’den Murat Çolakoğlu Sayman, XGen’den İskender Kökey de TÜREB’in yeni genel sekreterleri oldu.

TÜREB Başkanı İbrahim Erden: “Yılda 2.5 GW kurulum yapma kapasitemiz var”

Rüzgar enerjisi sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunun altını çizen yeni TÜREB Başkanı İbrahim Erden, sektörün son 10 yılının yoğun yatırımlarla geçtiğini ve özellikle YEKDEM mekanizması ile büyük bir ivme yakalandığını hatırlatarak, “Sektörümüz ülkemizin içinden geçtiği süreçte, pandemi döneminde de hızlı ve örnek bir büyüme göstererek Türkiye’nin enerji, sanayileşme ve istihdam ihtiyaçlarına büyük katkı sağlayabilecek durumda olduğunu ispatladı” diye konuştu.

“Şimdi sektörümüzü daha da güçlendirme zamanı” diyen ve sektörü geliştirecek tüm önerilere açık olduklarının altını çizen İbrahim Erden sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektör dinamiklerimizi öncelikle kısa vadede yeni rüzgar kapasitelerinin ilan edilmesi ve enerji arz güvenliğine destek olacak yatırımların ivedilikle yapılması, sonra da uzun vadeli 2053 karbon emisyon hedeflerinin gerektirdiği adımların atılması yönünde harekete geçirmek üzere çalışacağız.

Şunu memnuniyetle söylemek isterim ki her yıl 2 ila 2.5 GW kurulum yapma kapasitemiz var. Rüzgar ile ilgili Teknik, Finansal, Hizmet, aklınıza gelebilecek tüm alt sektörlerimiz buna muktedir ve gerekli altyapıya sahip. Lisanssız projeler için yeni açıklanan teşvik mekanizmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz.

2022’nin lisanssız rüzgar yatırımları için önemli bir atılım yılı olmasını bekliyoruz. Umuyoruz ki lisanssız yatırımlar için sağlanan desteğe benzer bir uygulama yakın zamanda diğer lisanslı yenilenebilir yatırımlar için de getirilecek ve kapasite artışları, hibrit dahil olmak üzere sektörün tüm alanlarında geçerli olacaktır.”

İbrahim Erden kimdir?

Enerji sektöründe 18 yılı aşkın deneyime sahip olan İbrahim Erden, mevcut görevinden önce Kalyon Enerji’de, YEKA rüzgar ve güneş projeleri sorumluluğunu da kapsayan İş Geliştirme ve Enerji Santrali Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Strateji, iş geliştirme, yenilenebilir enerji, proje geliştirme ve proje yönetimi, birleşme ve satın almalar, hükümet ilişkileri, finansman, sözleşme ve sözleşme yönetimi, liderlik ve enerji mühendisliği ve teknolojileri alanında Türkiye ve Amerika’da deneyimlere sahip olan Erden, daha önce, EŞarj Elektrikli Araçlar, Enerjisa, Arçelik, MR Valuation Consulting şirketlerinde farklı yönetim pozisyonlarında görev yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan İbrahim Erden, New Jersey Rutgers Üniversitesi’nde yine aynı alanda yüksek lisans, Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programlarını tamamladı. Erden, halen Ege Üniversitesi Enerji Ekonomisi ve Politikaları alanında doktorasına devam ediyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.