Akfen Yenilenebilir Enerji Karbon Sertifikası

Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu güneş, rüzgâr ve hidroelektrik santrallerindeki yeşil enerji üretimi ile 4 milyon tona yakın karbon emisyonunun sıfırlanmasını sağladı. Bu oran 562 bin ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer olarak kabul ediliyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu
Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu

Birçok uluslararası firma 2050 yılı için net-sıfır karbon işletme hedefi koyarken, Akfen Yenilenebilir Enerji 2021 yılının sonundan itibaren karbon emisyon salınımlarını dengelemek isteyen bu firmalara dünya çapında tanınırlığı olan VCS ve Gold standartlarında emisyon azaltım sertifikası satışı yapacak.

Karabeyoğlu: “Yıl sonunda sertifika satışına başlayacağız”

Karbon azaltım sertifikaları, tüm dünyada operasyonel faaliyetleri nedeniyle yoğun şekilde sera gazı salımı yapan firmalar tarafından karbon ayak izlerini gönüllü olarak sıfırlamak için satın alınırken, birçok uluslararası firma 2050 yılı için net-sıfır karbon işletme hedefi koyuyor.

Dünyadaki iklim değişikliği farkındalığının artmasıyla düşük karbon ekonomisinin öne çıktığını ifade eden Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, “Tamamı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından hayata geçirdiğimiz temiz enerji üretimimiz ile şimdiye dek 562 bin ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer karbon azaltımı sağladık.

Bu yılın sonuyla birlikte bu sertifikaları sera gazı emisyonunu azaltmak isteyen firmalara satışa sunup önemli bir değer daha yaratmış olacağız. Birçok bakımdan Türkiye’nin cari açığını kapatma potansiyeline sahip bu sektörde, Akfen, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Uluslararası Finans Kurumu (IFC) gibi güçlü ortaklarımızla yolumuza büyüyerek devam ediyoruz.” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.