Türkiye’nin de içinde bulunduğu 20 Avrupa ülkesi tarafından desteklenen, üye ülkelerde karbon ayak izini düşüren ve yeni nesil enerji kaynaklarını teknolojiyle destekleyen projelere odaklanan EUROGIA2020 yönetim kurulu üyesi şirketleri 9 Mart 2018 tarihinde Paris’te gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

EUROGIA2020 Başkanı Sinem Altuncu’nun yönettiği toplantıda Yönetim Kurulu’nda söz sahibi şirketler EUROGIA2020’nin incelediği projeleri masaya yatırırken, EUREKA’nın yeni dönem konumlandırmasını değerlendirdi.

Toplam 74 MWp’lik güneş enerjisi projeleri ile Türkiye’nin en büyük portföylerinden birisinin geliştiricisi olan RKT Enerji CEO’su Utku Korkmaz, EUROGIA2020 yönetim kuruluna seçilmeleriyle  lisanslı ve lisanssız güneş enerji proje geliştirme hizmetleri konusunda söz sahibi olacaklarını söyledi.

Korkmaz, “Bugüne kadar geliştirdiğimiz projelerde sunduğumuz hizmet ve ürünlerle hedeflediğimiz amaç Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak bu yerli kaynakların elektrik üretimindeki payını arttırmaktı. Şimdi bu hedeflerimizi enerjinin dağıtıklaştığı ve dijitalleştiği günümüzde, sadece enerji şirketi olmaktan çıkartarak, bir ‘Enerji Teknoloji şirketi’ olma yolunda büyütüyoruz” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.