Resmi Gazete

Resmi Gazete’nin bugün çıkan sayısında Olağanüstü Hal Kapsamında Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yatırımlarına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı.

Karar ile kısa adı YEKA olan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları yöntemiyle ihaleleri yapılan santrallerin serbest piyasada elektrik satmalarına yönelik süreler üç ay uzatıldı.

YEKA yatırımları için OHAL Kararname yazısı

YEKA Resmi Gazete - YEKA projelerinin serbest piyasada elektrik satış hakkıAmaç
Madde 1 – Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin amacı, 8/2/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yenilenebilir enerji kaynak alanları yatırımlarına ilişkin bazı tedbirlerin alınmasıdır.

Yenilenebilir enerji kaynak alanları yatırımlarına ilişkin alınan tedbirler

Madde 2- 10/5/2005 tarihli ve 5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanunun 4. maddesi ve ilgili mevzuatı uyarınca yarışması yapılan ve bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla devam eden sözleşmeler kapsamında üretilen elektriğin serbest piyasada değerlendirilebilmesine ilişkin öngörülen süreler üç ay süreyle uzatılır.

Yürürlük
Madde 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
Madde 4- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.