Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) Vakıfbank’a 50 milyon avroluk yeni kaynak sağladığını açıkladı.

Banka tarafından 27 Temmuz tarihinde yapılan açıklamaya göre kredi, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı programının üçüncü fazı olan, TurSEFF III kapsamında sağlanan ikinci kredi dilimi oldu.

Vakıfbank ilgili program kapsamında kaynağı kamu ve özel sektörün kaynak verimliliği ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımları için kullandırabilecek.
Belediyelere ilk defa kaynak sağlanacak

EBRD açıklamasında TurSEFF III’ün, 2010 yılında başlatılan programın önceki iki fazından farklı olarak ilk defa belediyeleri de hedeflediği ayrıca yeni programdan leasing şirketlerinin de yararlanabileceği bilgisi verildi.

TurSEFF III ile küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımlarının artırılması ve enerji verimliliği, atık azaltımı ve su tasarrufu gibi alanlarda proje geliştirilmesine katkı sağlanılması hedefleniyor.

Bununla birlikte Vakıfbank tarafından 30 Temmuz günü yapılan bir başka açıklamada bankanın farklı programlar ile birlikte EBRD’den Temmuz ayı içinde sağladığı kredi miktarının 150 milyon avro olduğu bilgisi verildi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.