TÜBİTAK MAM Kocaeli atık pil tesisi açılışı

TÜBİTAK MAM ve Çevre Bakanlığı tarafından geliştirilen proje kendi alanında dünyanın kendi alanında ilk tesisi oldu. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından Kocaeli’de “Atık Pillerin Bertarafı Tesisi” kurulduğu bildirildi.

Kurumun internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre tesis Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile geliştirilen “Atık Pillerin Bertarafı ve Geri Kazanım Teknolojilerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre tesis dünyanın atık pillere yönelik olarak hem ayrıştırma, hem kırma hem de geri kazanım yapılabilen ilk entegre tesisi olma özelliğine de sahip oldu.

Tesisin işletmesini Exitcom Recycling yapacak

atık pil bertaraf tesisi

Tesiste atık pillerin yaklaşık olarak yüzde 90’ını oluşturan çinko karbon, alkali ve nikel kadmiyum pilleri işlenerek, çinko, mangan, kadmiyum, nikel metalleri, sülfat tuzları ile metalik tozlarının üretilmesi amaçlanıyor.

Montajı tamamlanan ve pilot uygulamaların başladığı tesisin işletmesi ise Exitcom Recycling firması tarafından yapılacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.