Oğuz Akar

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu “Deniz Kirliliği’’ adında bir proje geliştirdi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalarda ortaokul 7.sınıf öğrencisi Oğuz Akar, Su Kirliliğini Erken Fark Etme ve Uyarı Sistemi (Water Pollution Early Detection and Warning System) isimli proje ile endüstriyel atıklar ve erken uyarı sistemi üzerinde çalıştı. Öğrenci projesinde İstanbul’un kullanılabilir su kaynağı Ömerli Barajı başta olmak üzere İstanbul Boğazı ve Göksu Deresi gibi diğer su örneklerinde de gerçekleşen, oksijen ve sıcaklık gibi değerlerin olağandışı değişim sonuçlarını erken uyarı sistemi ile yerel yönetimi bilgilendirmeyi amaçladı.

Uluslararası yarışmadan altın madalya

Oğuz Akar projesiyle Indonesian Young Scientist Association (IYSA), PGRI Mahadewa Üniversitesi Bali, Mühendislik Fakültesi Diponegoro Üniversitesi ve BUCA IMSEF iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Bilim Fuarı Yarışmasına (Youth International Science Fair) katılarak çevrimiçi sunumunu ve savunmasını gerçekleştirdi.

Öğrencinin projesi Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İtalya, Güney Kore, Vietnam, İran, Malezya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Porto Riko, Tayland, Filipinler, Kırgızistan, Endonezya, Azerbaycan, Brezilya, Meksika’dan katılan öğrencilerin projeleri arasından sıyrılarak ortaokul düzeyinde altın madalyaya layık görüldü birinci oldu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.