Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) 100 milyon euro tutarında kredi temin etti. Bu kredi ile Türkiye genelinde yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile sınai süreçlerin çevresel verimliliklerini önemli ölçüde artıracak nitelikteki küçük ve orta ölçekli yatırımlara destek sağlanacak.

12 YIL VADELİ VE HAZİNE GARANTİLİ                                                  TSKB, Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli yatırımlar için 100 milyon euro kredi temin etti. Enerji ve çevre kredisi adıyla 12 yıl vadeli olarak Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde temin edilen kredi, Türkiye genelinde yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile sınai süreçlerin çevresel verimliliklerini önemli ölçüde artıracak nitelikteki küçük ve orta ölçekli yatırımlarda kullandırılacak.

ÇEVRESEL VERİMLİLİK PROJELERİ DESTEKLENECEK
Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin edilen kredi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Suat İnce şöyle konuştu: “Avrupa Yatırım Bankası ile olan işbirliğimiz yarım asrı geride bıraktı. Özellikle 2000’li yılların başından bu yana ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında ve düşük karbonlu ekonomiye geçişinde kritik öneme sahip yatırımlara önemli miktarda kaynak aktardık. Bu yeni kredi anlaşmasıyla enerjinin sürdürülebilirliğine ilave kaynak sağlarken üretim sektöründeki KOBİ’lerin küresel rekabet gücünü artıracak çevresel verimlilik projelerini de destekleyecek olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.